NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: Kako je Cristiano Ronaldo mogao završiti u Atletico Madridu

OTKRIVENO: Kako je Cristiano Ronaldo mogao završiti u Atletico Madridu

Mnogo vremena prije nego što je prešao u Real Madrid, Cristiano Ronaldo je mogao završiti u velikom gradskom rivalu Atletico Madridu, protiv kojeg će njegov trenutni tim igrati u finalu ovogodišnje Lige prvaka.

Kako je Cristiano Ronaldo mogao završiti u Atletico Madridu

2000. godine Rojiblancosi su dobili potpisan dokument u kojem je pisalo da će, tada tinedjžeri, Cristiano Ronaldo i Ricardo Quaresma stići na Vicente Calderon, otkrio je agent Jorge Mendes u svojoj autobiografiji.

Dokument je bio u posjedu bivšeg predsjednika Atletica Jesusa Gila, a Ronaldo je trebao stići u klub iz Sportinga, navodi Mendes.

“Moj otac je imao dokument koji je trebao biti potvrda transfera Quaresme i Cristiana Ronalda u klub”, prenesena je izjava Miguela Angela Gil Marina u knjizi.

“Cristiano je tada imao 15 ili 16 godina. To je bio dokument od posrednika koji je imao ‘konce’ u Sportingu i trebao je dovesti te igrače u Atletico.”

Međutim, Mendes nije predstavljao Ronalda u tom trenutku i do tog transfera nikada nije došlo. Gil Marin je trenutno izvršni direktor Atletico Madrida i dalje je u dobrom odnosu sa Mendesom, sa kojim se često susreće.

Jednom prilikom 2013. godine Ronaldo je također bio prisutan kad su se njih dvojica sastali na večeri u restoranu u Madridu, na kojoj su razgovarali o mogućem transferu Radamela Falcaa, koji je tada igrao u Atletico Madridu, u Real Madrid.

Kao što je poznato, Ronaldo je ostao igrač Sportinga do prelaska u Manchester United 2003. godine. Kasnije je stigao u Real Madrid 2009. godine za tada rekordnih 94 miliona eura.

Portugalac je izjavio da se nada da će provesti ostatak karijere na Santiago Bernabeu, a u subotu ima priliku osvojiti svoju durug Ligu prvaka u dresu Los Blancosa, nakon što je prvu osvojio u sezoni 2013/14 kada je njegov tim u finalu slavio također protiv gradskog rivala Atletico Madrida.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!