NaslovnicaVijestiOtkriveno koliko će Leicester City zaraditi nakon povijesnog uspjeha

Otkriveno koliko će Leicester City zaraditi nakon povijesnog uspjeha

Prvak Premier lige Leicester City mogao bi zaraditi oko 150 miliona funti nakon povijesnog uspjeha i osvajanja Premier lige po prvi put.

Otkriveno koliko će Leicester City zaraditi

Nakon što Tottenham Hotspur nije uspio pobijediti Chelsea sinoć (2-2), Leicester je postao prvak dva kola prije kraja sa sedam bodova prednosti ispred tima iz sjevernog Londona.

Tako su “Lisice” stigle do prve titule prvaka Engleske u povijesti kluba, te postale tek šesti klub koji je osvojio Premier ligu od promjene imena, pridruživši se tako Manchester Unitedu, Arsenalu, Chelseaju, Manchester Cityju i Blackburn Roversu

Nakon što prije dvije sezone izborili promociju u najviši engleski rang, prošle sezone su završili na 14. pozicji pod vodstvom Nigela Pearsona, koji je prošlog ljeta zamijenjen Claudijem Ranierijem.

Prema analizama sportske marketinške organizacije Repucom, procjenjuje se da će im ova titula donijeti čak 150 miliona funti, a to je cifra koja uključuje novčane nagrade, sudjelovanje u Ligi prvaka sledeće sezone, TV sredstva, povećanje cijene ulaznica i prodaja dresova i ostale navijačke opreme. Pored svega ovoga, također će i sponzorski ugovori porasti.

Spencer Nolan, šef savjetovanja u Repucomu, vjeruje da će njihov uspjeh znatno utjecati na povećanje broja fanova, čime će se poboljšati i marketinški prihodi.

“Iako je prerano ocijeniti kolikom brzinom raste broj navijača, na primjer u Aziji, društveni mediji nam pružaju priliku da kvantificiramo taj broj”, izjavio je Nolan za BBC Sport.

Gotovo pola miliona navijača koji su lajkovali Leicesterovu službenu facebook stranicu (16,7%) je iz Alžira, što je i shvatljivo s obzirom da najbolji igrač Premier lige ove sezone, Riyad Mahrez, dolazi iz te države.

“Leicesterov realni komercijalni potencijal će nam biti jasniji tek nakon završetka sezone”, rekao je Nolan.

Također je dodao da je ove sezone gledanost Leicesterovih utakmica skočila za više od 23%, što će biti od velike pomoći da se poboljša sponzorski ugovor sa TV kućama za sljedeću sezonu.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!