NaslovnicaVijestiOtkriveno koliko je Bale zaista plaćen

Otkriveno koliko je Bale zaista plaćen

Football Leaks je specijalizovan za objavu detalja i tajnih klauzula u ugovorima. Oni su razotkrili dokumente vezane za transfer Garetha Baela iz Tottehnama u Real Madrid.

koliko je Bale zaista plaćen (3)

Reprezentativac Velsa je Real Madrid koštao više od prave cijene koju je uprava Reala saopštila javnosti. Tottenham je upravi Real Madrida davao opciju da 90 miliona eura uplate u roku od dvije sedmice, ali ipak u Realu su se odlučili da plate obeštećenje u četri rate, u kojem su izdvojili nevjerovatnih 100.75 miliona eura.

Razlog zbog kojeg je Real Madrid sakrio pravu cijenu Garetha Balea je taj da Cristiano Ronaldo ne bude ljubomoran što je Velšanin plaćen više od njega, a u ugovoru je otkriveno da Tottenham sprječava podatak prave cijene Garetha Balea.

“Tottenham se složio da neće izdavati nikakvo saopštenje oko ekonomskih aspekta ugovora”, stoji u ugovoru između ove dvije momčadi.

U ugovoru također stoji da je Garethu Baleu i Realu zabranjeno loše pričati o Tottenhamu i njihovom predsjedniku Danielu Levyju, te da Real mora obavijestiti Tottenham ako neki tim iz Premiershipa pošalje ozbiljnu ponudu za Balea.

Tottenham će u tom slučaju imati pravo da otkupi Balea za prvu cifru koju Real Madrid namjerava prihvatiti, a prednost će imat ukoliko drugi zainteresovani klub pošalje drugu ponudu.

 

koliko je Bale zaista plaćen

koliko je Bale zaista plaćen (2)

Danas se u medijima pojavila informacija kako bi se Gareth Balea mogao vratiti u Tottenham, to je potvrdio i trener Spursa Mauricio Pochettino.

“Ne znam – to su samo nagađanja. Ako bismo imali punu prilku da ga opet dovedemo, zašto da ne?”, kazao je Pochettino, te dodao:

“Bale je fantastičan igrač i on je igrač koju može pojačati našu momčad. On je tip igrača kojeg mi pokušavamo dovesti. Imamo Kanea koji je jedna od najboljih napadača na svijetu.”

[su_bet365_watch_live_basketball_veliki]

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!