NaslovnicaVijestiOtkriveno koliku je zaradu svaki engleski premierligaš ostvario ove sezone

Otkriveno koliku je zaradu svaki engleski premierligaš ostvario ove sezone

Organizatori Premier lige, po mnogima najbolje lige na svijetu, danas su objavili podatke o tome koliko je novca svaki klub zaradio u sezoni iza nas.

Otkriveno koliku je zaradu svaki engleski premierligaš ostvario

Leicester City, koji je osvojio titulu prvaka Premier lige i ispisao jednu od najljepših priča u nogometnoj povijesti, dobro je naplatio svoj uspjeh, te je nagrađen velikom sumom novca.

Tim Claudija Ranijerija je dobio nešto više od 93 miliona funti za osvojenu prvu poziciju ove sezone. Ipak, unatoč tome što su prvaci države, Leicester nije ni u top četiri po ostvarenoj zaradi.

Klub koji je najviše zaradio igrajući u Premier ligi je Arsenal, koji je sezon završio na drugoj poziciji. Iako su Topnici bili kritikovani kroz veći dio sezone, te je sve više pritiska bilo na Wengerovim leđima, ipak mu navijači kluba moraju još jednom čestitati na financijski vrlo uspješnoj sezoni u kojoj su od Premier lige zaradili oko 101 milion funti.

Drugi po zaradi je Manchester City, koji je, iako je završio tek na četvrtoj poziciji, uspio zaraditi oko 97 miliona funti. Preostala dva kluba koja su zaradila više od ‘Lisica’ su Manchester United, koji je u svoju kasu dobio 96,5 miliona funti, te Tottenham Hotspur koji je dobio nešto više od 95 miliona funti.

Na samom dnu platne liste našla se Aston Villa, koja je, iako je ispala iz Premier lige ove sezone, zaradila nevjerovatnih 66 miliona funti.

premier liga

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!