NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: Liverpool ne želi ponuditi ugovor Aaronu Ramseyu zbog dva razloga, a...

OTKRIVENO: Liverpool ne želi ponuditi ugovor Aaronu Ramseyu zbog dva razloga, a evo i koja!

Zvijezda Arsenala Aaron Ramsey će po svemu sudeći napustiti Emirates sljedećeg ljeta. 27-godišnji veznjak, koji je u londonski klub stigao davne 2008. godine, ima još samo devet mjeseci ugovora sa ‘Topnicima’.

Liverpool ne želi Ramseya

Nakon nekoliko mjeseci pregovora oko mogućeg produženja ugovora, čelnici Arsenala su se povukli, te donijeli odluku kako će Velšanin otići nakon isteka trenutnog ugovora, a ni njemu još nije jasno zbog čega se to dogodilo.

[su_bet365_koeficijenti]

U intervjuu za The Guardian Ramsey je jučer izjavio: “Nadam se da će mi netko objasniti zašto, prihvatit ću ovu situaciju ako postoji razlog. Kada bude pravo vrijeme vjerovatno ću saznati, ali to se još nije dogodilo. U ovom trenutku nemam ponudu za produženje ugovora, tako da nema ničeg što bih razmatrao. Svi znamo da su povukli ponudu sa stola. Nisam siguran zašto, jer smo prije nekoliko tjedana postigli dogovor i bio sam spreman staviti potpis.”

S obzirom da će moći napustiti klub besplatno sljedećeg ljeta, on se već povezuje sa odlaskom u brojne europske velikane, uključujući i velikog rivala iz Premier lige, Liverpool. Međutim, uprkos svim špekulacijama, kako izvještavaju engleske novine The Mirror, ‘Redsi’ mu ne planiraju poslati ponudu, i to zbog dva razloga.

Prvi je taj da Jurgen Klopp, koji preferira mlade igrače, navodno nije spreman ponuditi visoku platu za igrača koji će u decembru napuniti 28 godina. Ekscentrični njemački stručnjak je doveo samo dva igrača starija od Ramseya otkako je stigao na Anfield 2015. godine, a riječ je o golmanu Alexu Manningeru koji je stigao besplatno, dok je oko pet miliona eura potrošio na Ragnara Klavana. Ipak, njih dvojica su već odavno napustili klub, a Ramsey bi zahtijevao mnogo veću platu.

Kada je u pitanju drugi razlog, Mirror piše kako u Liverpoolu nisu za dovođenje Ramseya zbog njegovih brojnih problema sa povredama u posljednjih nekoliko sezona. Klopp navodno vjeruje kako igrači njegove dobi sve češće podliježu povredama, a najbolji primjer su mu Adam Lallana i Daniel Sturridge, koji su više vremena proveli van terena, nego na njemu u proteklih nekoliko godina. Pored Liverpoola, sa dovođenjem Ramseya se povezuje i Manchester United, kao i talijanski velikan AC Milan.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!