NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: Na koga će Conte potrošiti 52 miliona funti od Oscarovog transfera

OTKRIVENO: Na koga će Conte potrošiti 52 miliona funti od Oscarovog transfera

Nakon što je potvrđeno da će bivši trener Chelseaja Andre Villas-Boas u svoj novi klub, kineski Shanghai SIPG, dovesti Brazilca Oscara za čak 52 miliona funti, već su počele špekulacije na koja pojačanja bi taj novac ‘Plavci’ mogli uložiti.

Na koga će Conte potrošiti 52 miliona funti

Dogovor oko Oscarovog odlaska iz kluba je u završnoj fazi, a veznjak će u Kini zarađivati čak 300 000 funti tjedno, a klub za Stamford Bridgea već razmišlja o velikoj božićnoj kupovini zahvaljujući velikom novcu koji će dobiti od prodaje brazilskog reprezentativca. Taj novac će Antoniju Conteu biti dostupan već u januaru, a glavni prioritet su mu igrači iz njemu najpoznatije lige, talijanske Serije A.

Chelsea je trenutno vodeći klub u Premier ligi, te Božić dočekuje sa šest bodova prednosti ispred drugoplasiranog Liverpoola, nakon čak 11 uzastopnih pobjeda. Međutim, iako njegov tim igra sjajno, talijanski stručnjak ipak želi pojačati tim ove zime, a predstavljamo vam listu igrača koji bi već u januaru mogli nositi plavi dres.

Prioritet je centralni defanzivac, iako se na ljeto u klub vratio David Luiz iz Paris Saint Germaina. Mnogi od vodećih Conteovih meta na ovoj poziciji trenutno igraju u Seriji A.

Njegova najveća želja na ovoj poziciji je njegov bivši igrač iz vremena dok je trenirao Juventus, iskusni reprezentativac Leonardo Bonucci. Iako je on tek nedavno potpisao novi ugovor sa ‘starom damom’, Chelsea je spreman za njega izvdvojiti čak 50 miliona funti.

Pored njega, druga opcija je defanzivac Milana, mladi Alessio Romagnoli, koji bi trebao koštati oko 35 miliona funti, ukoliko Conte ne uspije nagovoriti Bonuccija na dolazak. Iz Milana su prošlog ljeta jasno poručili da će odbiti svaku ponudu za svog ‘dragulja’, a ukoliko se to desi, treća opcija ‘Plavaca’ bi bio Antonio Rudiger iz Rome.

Nijemac je na radaru Chelseajevih skauta otkako se oporavio od povrede koljena u oktobru, a 23-godišnjak bi mogao doći za oko 30 miliona funti. Pored ove trojice, preostala meta je defanzivac Southamptona Virgil van Dijk, kojeg žele i Liverpool, Manchester United i Manchester City.

Klub iz zapadnog Londona također je u potrazi i za svestranim veznjakom, koji će se rotirati sa N’Golom Kanteom ili Nemanjom Matićem. Conte je u dosadašnjem dijelu sezone na tim pozicijama koristio Cesca Fabregasa, ali želi dovesti Radju Nainggolana iz Rome, koji će klub koštati oko 30 miliona funti.

Pored njega, ostale želje su veznjak PSG-a Marco Verratti, Sevillin Steven N’Zonzi i Interov Geoffrey Kondogbia, dok je opcija svakako i veznjak Zenita Axel Witsel, koji će sigurno napustiti Rusiju ove zime.

[su_bet365_1m_veliki]

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!