NaslovnicaVijestiOtvoren put Cityu: Manchester United se povukao iz trke za Guardiolom

Otvoren put Cityu: Manchester United se povukao iz trke za Guardiolom

Otvoren put Cityu da ugrabi trenera Bayerna. Engleski fudbalski klub Manchester United se namjerava povući iz utrke za Pepom Guardiolom kojem ugovor s Bayernom ističe na kraju sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

OIR_resizer

Tako će klub s Old Trafforda ostaviti otvoren put gradskom rivalu Cityju koji namjerava dovesti bivšeg trenera Barcelone na mjesto Manuela Pellegrinija.

Iz Uniteda su rekli kako imaju informaciju da Guardiola neće obnoviti ugovor s bavarskim klubom, ali da nisu zainteresovani zbog tajminga i podrške aktuelnom treneru Louisu van Gaalu. Rukovodstvo trofejnog engleskog kluba smatra kako će novo odredište katalonskog stručnjaka biti City.

United bi uobičajno imao Guardiolu na umu, ali će on biti slobodan naredno ljeto, kada će holandskom treneru ostati još godina ugovora s Unitedom.

Ukoliko se nešto drastično ne promijeni, United će na klupi zadržati Holanđanina.

Iako je Pellegrini produžio ugovor do kraja sezone 2016/2017 njegova pozicija nije čvrsta, posebno nakon poraza protiv Stokea 0:2, što je treća izgubljena utakmica u pet kola.

Izvršni direktor Cityja Ferran Soriano i sportski direktor Txiki Begiristain razmišljaju o Guardioli već neko vrijeme. Oni su radili s Pepom u Barceloni i vjeruju da je savršeno rješenje za klub koji očekuje više nego što Pellegrini može ponuditi.

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!