NaslovnicaVijestiOva utakmica će biti ključna za Louisa van Gaala

Ova utakmica će biti ključna za Louisa van Gaala

Manchester United baš i ne blista u Premiershipu ove sezone, no olakšavajuća okolnost je ta što su se kvalifikovali u finale FA kupa po prvi put od 2007. godine. Trener Manchester Uniteda, Louis van Gaal već duže vrijeme nalazi se na tapeti navijača i medija, tako da bi utakmica u finalu FA kupa protiv Crystal Palacea mogla biti ključna za njega, smatra trener Palacea koji se danas kvalifikovao u finale FA kupa.

utakmica

Alan Pardew je situaciju Louisa van Gaala uporedio sa situacijom Sir Alexa Fergusona 1990. godine koji se isto tako na početku svog mandata nije ponajbolje snašao u timu iz Manchestera.

Alan Pardew je pogodio za pobjedu protiv Liverpoola 1990. godine. Pardew je tada nastupao za United, i on je možda spasio Fergusona.

“Sjećam se da je Sir Alexova karijera ovisila o toj utakmici, kao što će možda Van Gaalova ovisiti o ovoj.”

Ferguson je nakon toga ostvario nevjerovatne uspjehe sa Unitedom, 13 puta je osvajao Premier ligu, i četiri puta FA kup prije odlaska u mirovinu 2013. godine.

United je trenutno peti na tabeli, tako da neće igrati ni kvalifikacije za Ligu prvaka, i mnogi mediji predpostavljaju da će Van Gaal napustiti Old Trafford ovog ljeta, a kao njegov nasljednik uveliko se spominje Jose Mourinho.

13090474_10206436178725070_683808295_n

Nakon pobjede Uniteda nad Evertonom jučer, Van Gaal je rekao da će uprava kluba odlučiti da li on treba da ostane. Pardew je danas sa Palaceom savladao Watford sa 2-1 i tako rezervisao svoje mjesto u finalu.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

“United ima drugačiji tim nego 1990. godine, imaju drugačiji duh, ali doduše slične karakteristike – marljivi su i vrijedni, imaju dobre defanzivce i dobar napad, samo se nadam da rezultat neće biti isti kao 1990.”, rekao je Pardew.

Finale FA kupa između Manchester Uniteda i Crystal Palacea će se odigrati u subotu, 21. maja na najveće engleskom stadionu, Wembleyju.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!