NaslovnicaVijestiOvaj igrač će propustiti Europsko prvenstvo?

Ovaj igrač će propustiti Europsko prvenstvo?

Igrač Fenerbahčea i turski reprezentativac, Gokhan Gonul mogao bi vrlo lako propustiti predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Francuskoj ove godine.

Europsko prvenstvo

Turski reprezentativac bio je pozitivan na doping testu 29. februara nakon derbija između njegovog Fenerbahčea i Bešiktaša. 31-godišnjem defanzivcu prijeti dvogodišnja suspenzija zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci. Poznato je da je UEFA veoma rigorozna po pitanju ovoga, tako da će Gonul vrlo lako propustiti Euro na koji se kvalifikovala i njegova Turska.

Gonul je u derbiju protiv Bešiktaša nastupio sa slomljenim rebrom zbog čega je dobio injekciju protiv bolova, no izgleda da je u injekciji bila nedozvoljena supstanca zbog čega je Gonul bio pozitivan na kasnijem testu.

U Fenerbahčeu pak tvrde da su sve na vrijeme prijavili da se radi o grešci, tako da nema potrebe za sankcijama.

“Sve potrebne dokumente, kao CT i MR slike smo dostavili Turskom fudbalskoms avezu. Prije utakmice smo objavijestili nadležne da je Gonul dobio injekciju protiv bolova.”, rekli su iz Fenerbahčea.

Gonul je cijelu svoju karijeru proveo u Turskoj gdje je izmijenio osam timova. Profesionalnu karijeru počeo je 2002. godine u Bursi. Ove sezone je u turskoj Superligi odigrao 13 utakmica te postigao jedan pogodak.

Za tursku reprezentaciju defanzivac je debitovao 2007. godine na utakmici kvalifikacija za Euro 2008. godine i od tada je upisao 55 nastupa u dresu reprezentacije Turske.

Gonul ima ugovor sa Fenerbahčeom do 2016. godine, a vjerovatno će ga produžiti nakon isteka aktuelnog. Europsko prvenstvo počinje 10. juna a trajaće tačno mjesec dana. Turska se nalazi u grupi D zajedno sa Španijom, Češkom i Hrvatskom, a svoj prvi meč će igrati protiv ‘Kockastih’ 12. juna na Parku prinčeva.

Turska se na Euro kvalifikovala završivši treća u skupini A gdje su još igrale Češka, Island, Nizozemska, Kazahstan i Latvija. Iako su završili treći, Turci su se plasirali na Euro bez baraža kao najbolji trećeplasirani tim u kvalifikacijama.

[su_sportingbet_premier_league]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!