NaslovnicaVijestiOvaj vikend VN Kine

Ovaj vikend VN Kine

Ovog vikenda na rasporedu je treća ovogodišnja utrka Formule 1, na stazi Shangai za VN Kine. Nakon što smo prije dva tjedna uživali u sjajnoj utrci za VN Malezije u kojoj je slavio Sebastian Vettel u Ferrariju i na taj način prekinuo dominaciju Mercedesa sada svi s ne strpljenjem očekuju ovaj vikend da vide stanje snaga i odgovor Mercedesa. U svakom slučaju svi navijači Ferrarija i neutralni navijači nadaju se kako  propeti konjić ima dovoljno brzine kako bi zakomplicirao stvari i učinio sezonu neizvjesnom.

staza u Kini

Utrka u Kini voziti će se po 12. put, a prvi pobjednik ove utrke bio je 2004. godine Rubens Barichello u Ferrariju. Najviše pobjeda na ovoj stazi ima aktualni svijetski prvak Lewis Hamilton (3) koji je ujedno slavio i prošle godine. Od aktivnih vozača na ovoj stazi još su slavili Fernando Alonso (2), Nico Rosberg (svoju prvu pobjedu u karijeri), Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen i Jenson Button. Najuspješnija momčad je Ferrari s četiri slavlja i McLaren s tri.

Staza Zhuhai International Circuit djelo je Njemačkog arhitekta Hermanna Tilkea, a svojim izgledom uklapa se u kinesku kulturu i to ponajviše svojim popratnim objektima uz stazu. Samu stazu obilježava dugački pravac koji je jedan od najdužih u formuli 1 i koji traži da bolidi imaju snažan motor, te zavoj na samom početku koji podsjeća na puževu kućicu. Također staza ima nekoliko veoma brzih zavoja za koje bolidi trebaju dobru aerodinamiku, a staza predstavlja  veliko opterećenje za gume posebno prednju lijevu. Utrka ima 56 krugova i dvije DRS zone.

 

Za vikend se na stazi ne očekuje kiša, koja je prošle godine padala u kvalifikacijama.

[touchcarousel id=’1′]

 

Prošlogodišnji poredak:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Nico Rosberg (Mercedes)
3. Fernando Alonso (Ferrari)
4. Daniel Ricciardo (Red Bull)
5. Sebastian Vettel (Red Bull)
6. Nico Hülkenberg (Force India)
7. Valtteri Bottas (Williams)
8. Kimi Raikkonen (Ferrari)
9. Sergio Perez (Force India)
10. Daniil Kvjat (Toro Rosso)

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu u 9:00 h, dok je utrka u nedjelju s početkom u 8:00 h.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!