NaslovnicaVijestiOvako bi mogao izgledati Liverpool naredne sezone?!

Ovako bi mogao izgledati Liverpool naredne sezone?!

Iako su mnogi očekivali da će Liverpool pod vodstvom novog trenera Jürgena Kloppa ove sezone biti konkurent za jednu od prve četiri pozicije u Premiershipu, Redsi se nalaze tek na jedanaestom mjestu na tabeli i izgubili su sve šanse za izlazak u Evropu.

Liverpool manager Juergen Klopp talks to players during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the White Hart Lane, London, England, Saturday, Oct. 17, 2015. (AP Photo/Rui Vieira)

Čelni ljudi Liveroopla su objavili da je klub u prethodnoj sezoni imao odlično poslovanje, pa bi to značilo da će i više novca biti izdvojeno za transfere u narednom prelaznom roku, i pored očajnih rezultata koje klub bilježi u tekućoj sezoni.

Engleski mediji, koji analiziraju situaciju u klubu sa Anfielda, navode da bi Liverpool mogao da promijeni veliki broj igrača za narednu sezonu, kako bi konačno nakon dugo vremena bili među favoritima za osvajanje titule.

A evo kako bi mogao izgledati Liverpool naredne sezone.

Golmanska pozicija u Liverooolu je odavno veliki problem, jer Simon Mignolet nije pokazao sigurnost i kvalitet, a engleski mediji navode da bi Barcelonin Marc-André ter Stegen bio najbolji izbor za Redse.

Nathaniel Clyne je jedan od najboljih igrača Liverpoola ove sezone, pa je sasvim sigurno njegovo mjesto u odbrambenoj liniji neupitno. Na lijevoj strani će vjerovatno ostati Alberto Moreno, dok će štopersko mjesto zauzeti Joël Matip koji je već potpisao ugovor za timom iz Liverpoola. Drugi štoper bi trebao biti Martin Skrtel ili Mamadou Sakho.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Na vrhu liste želje Kloppa na sredini terena nalazi se poljski reprezentativac Piotr Zieliński koji je član italijaskog Udinesea, a trenutno je na posudbi u Empoliju, te bi on trebao biti u udarnoj postavi Liverpoola. Pored njega na sredini terena će biti i Kloppov omiljeni igrač James Milner koji ima veliko povjerenje njemačkog trenera. Tu su svakako i sve bolji Emre Can i kapiten Jordan Henderson.

Napad Liveroopla trebao bi da bude zaista impresivan. Roberto Firmino i Philippe Coutinho igraju fantastičnu sezonu, a sve se više priča i o dolasku Marija Gotzea iz njemačkog Bayerna. Još ako njima dodamo i odličnog Daniela Sturridgea, koji trenutno ima velikih problema sa povredama, jasno je da će Liverpool imati paklenu ekipu naredne sezone.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!