NaslovnicaVijestiTIM KOJI ĆE DOMINIRATI NOGOMETOM: Ovako će izgledati početnih 11 Real Madrida...

TIM KOJI ĆE DOMINIRATI NOGOMETOM: Ovako će izgledati početnih 11 Real Madrida za nekoliko godina!

Iza jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu, Real Madrida, je vrlo uspješno desetljeće. Naime, u periodu od 2010. do 2020. godine, Los Blancosi su osvojili čak 17 velikih trofeja, uključujući dvije titule prvaka La Lige, dva Kupa Španjolske i četiri Lige prvaka.

Ovako će izgledati prva postava Real Madrida

Naravno, to će biti jako teško ponoviti, ali čini se kako ih očekuje jako svijetla budućnost. Uz neobično dovođenje novog ‘Galactica’ Edena Hazarda, jasno je kako čelnici kluba grade tim za budućnost i novu dominaciju.

Reinier je tako postao još jedna tinejdžerska zvijezda u nizu koja je pristala doći na Santiago Bernabeu, te će potpisati ugovor sa klubom na svoj 18. rođendan kasnije ovog mjeseca. Međutim, koliko bi stvarno dobra mogla biti početna postava ‘kraljeva’ za nekoliko godina? Procijenite sami u nastavku.

Golman – Andriy Lunin (20 godina)
Iako ove sezone nije skupio niti jedan nastup na posudbi u Real Valladolidu, Lunin se smatra jednim od najtalentiranijih golmana na svijetu. Ove zime ga planiraju poslati na novu posudbu negdje drugdje, i nema sumnje kako će jednoga dana braniti i u bijelom dresu.

Defanzivac – Achraf Hakimi (21 godina)
Hakimi je daleko uspješniji na svojoj posudbi. Naime, on je standardan prvotimac u Borussiji Dortmund, gdje je u proteklih sezonu i pol skupio 45 nastupa. Pored toga, čak je postigao i devet golova, unatoč tome što igra na poziciji beka, te bi mogao biti pravi nasljednik Danija Carvajala.

Defanzivac – Eder Militao (21 godina)
Militao se već probija u početnih 11 Real Madrida, a otkako je stigao prošlog ljeta skupio je devet nastupa za klub. S obzirom da je Real Madrid za njega platio oko 50 miliona eura Portu, jasno je da na njega itekako računaju u budućnosti.

Defanzivac – Ferland Mendy (24 godine)
Mendy je najstariji igrač na ovoj listi. Iako je do sada u karijeri često imao problema sa povredama, kada je zdrav, pokazuje kako je pred njim svijetla budućnost. Ove sezone je skupio 13 nastupa, te već polako preuzima poziciju lijevog beka Marcelu.

Veznjak – Reinier (17 godina)
Reinier je posljednje pojačanje Real Madrida, a na Santiago Bernabeu će doći kasnije ovog mjeseca, odnosno nakon što napuni 18 godina. U klub dolazi iz Flamenga, gdje je na 16 nastupa postigao šest golova i podijelio dvije asistencije.

Veznjak – Martin Odegaard (21 godina)
Odegaard je član Real Madrida još od svoje 17 godine. Norveški reprezentativac je od tada većinu vremena proveo na posudbama, a ove sezone impresionira u dresu Real Sociedada. Nema sumnje da ukoliko ovako nastavi kako će predvoditi vezni red ‘kraljeva’ u budućnosti.

Veznjak – Federico Valverde (21 godina)
Iako ima tek 21 godinu, Valverde već postaje standardan u početnih 11 Real Madrida. Ove sezone je skupio 19 nastupa, iako su tu i dalje Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro.

Veznjak – Takefusa Kubo (18 godina)
Kubo je možda i naperspektivniji mladi igrač na ovoj listi. Madriđani su ga doveli ispred nosa najvećeg rivala Barcelone, a trenutno je na posudbi u Mallorci gdje igra sjajno. Također je i standardan reprezentativac Japana, gdje je već skupio sedam nastupa.

Napadač – Rodrygo (18 godina)
Rodrygo je na Santiago Bernabeu stigao iz Santosa prošlog ljeta, te je već sada jako bitan dio tima. Samo nekoliko minuta nakon što je debitirao u La Ligi, postigao je gol, a nedavno je impresionirao i u Ligi prvaka postigavši hat-trick. Pored toga što je tehnički jako potkovan, također ima i jako dobro oko za gol, te bi mogao postati jedan od najboljih napadača svijeta u budućnosti.

Napadač – Luka Jović (22 godine)
Od Luke Jovića su očekivane velike stvari ove sezone nakon što je stigao u klub prije šest mjeseci za oko 60 miliona eura. Ipak, nije se za sada baš proslavio. Na ukupno 15 nastupa u svim takmičenjima, postigao je tek jedan gol. Ipak, ima tek 22 godine, te dosta vremena da se privikne na novo okruženje i konačno naslijedi Benzemu u vrhu napada.

Napadač – Vinicius Junior (19 godina)
Još jedan brazilski talenat od kojeg mnogo očekuju na Bernabeuu. Otkako je stigao 2018. godine, skupio je već 47 nastupa u prvom timu, te ima sve što mu je potrebno da uspije u klubu kao što je Real Madrid.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!