NaslovnicaVijestiOvo je razlog zbog kojeg je Lewandowski meč protiv Benfice počeo sa...

Ovo je razlog zbog kojeg je Lewandowski meč protiv Benfice počeo sa klupe?!

Nogometaš minhenskog Bayerna Robert Lewandowski bio je umiješan u prometni udes nekoliko dana prije uzvratne utakmice s Benficom u četvrtfinalu Lige prvaka. Lewandowski je iznenađujuće ostao na klupi za pričuve u Lisabonu, a ušao je u igru ​​tek u 84. minuti kada je zamijenio Thomasa Müllera.

Lewandowski

Bayern je i bez velike pomoći Roberta Lewandowskog uspio osigurati mjesto među četiri najbolja tima Europe jer je remizirao u Lisabonu (2:2), nakon minimalnog trijumfa na svom stadionu u Münchenu.

Sportski direktor Bavaraca Matthias Sammer potvrdio je da je Poljak imao nezgodu, ali ujedno i demantirao da ona ima veze s odlukom trenera Pepa Guardiola da mu ne pruži šansu u startnoj postavi.

“Nisam znao da će Levandovski početi meč sa klupe. Nezgode se dešavaju velikom broju ljudi, ali rijetko je vidjeti da je nogometaš umiješan u njih. On je u redu, takve stvari se događaju. Bio je manji incident, ali to nije imalo utjecaja na Guardiolinu taktiku”, rekao je Sammer za Sky.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Lewandowski je prvi strijelac Bayerna sa 36 golova na 43 utakmice u svim takmičenjima ove sezone. Jedan od najboljih europskih napadača stigao je u Bayern 2014. godine kada je prešao iz Borussije Dortmund. ‘Lewa’ je trenutno prvi strijelac njemačke Bundeslige sa 25 postignutih golova. Poljak je karijeru počeo u Delti iz Warsave, zatim je prešao u Legiju koja ga je ubrzo prodala Zniczu iz poljskog grada Pruszkowa. Period od 2008. do 2010. godine proveo je u Lechu. Postoji jedna priča koja govori da su Lewandowskog u mlađim danima smatrali doslovno ‘panjem’, te mu niko nije predviđao blistavu karijeru, ali – uvjerio ih je u suprotno, definitivno.

Za Lewandowskog se, prema pisanju medija, interesuju mnogi klubovi u predstojećem ljetnom prijelaznom roku, ali on je najbliži ostanku u Bayernu. Najveći interes, navodno je pokazao Real Madrid, ali teško da će do toga doći.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!