NaslovnicaVijestiOvo je tim sezone 2015/2016 u Premiershipu po izboru PFA

Ovo je tim sezone 2015/2016 u Premiershipu po izboru PFA

Još četiri kola ostala su do kraja engleskog Premiershipa, a slobodno možemo reći i najuzbudljivijeg u skorijoj istoriji. Ova sezona engleskog šampionata ostat će u sjećanjima mnogih ljubitelja nogometa, prije svega zbog nevjerovatnog podviga ekipe Leicester Cityja, doduše, iako još nisu osvojili titulu, ali ono što su napravili do sada zaista je, u najmanju ruku, nevjerovatno!

West-Ham-v-Leicester (640 x 400)

‘Lisice’ su u sezonu 2015/2016 ušle sa samo jednim ciljem – ostati u elitnom rangu engleskog nogometa. No, kako je sezona odmicala vidjeli su da mogu mnogo mnogo više, no to su vješto skrivali. Kao najvještiji u tom ‘skrivanju’ pokazao se Claudio Ranieri koji nije dao riječi progovoriti o titulu sve do prije par sedmica. Ko bi rekao da će tim koji se borio za opstanak prošle sezone biti na korak od osvajanja velikog Premiershipa, a igrač koji je do prije par godine radio u tvornici biti među najboljim strijelcima.

Što se tiče ostalih ekipa, ugodno je iznenadio Tottenham koji se i trenutno bori sa Leicester Cityjem za titulu. Danas igraju svoju utakmicu protiv West Bromwich Albiona od 21:00. Tottenham je na čelu sa sjajnim Harryjem Kaneom odlično se borio tokom cijene sezone.

Podbacio je Chelsea koji se trenutno nalazi na devetom mjestu sa 47 bodova, ko se tome nadao. Manchester City će se do kraja sezone boriti sa Arsenalom za direktan plasman u Ligu prvaka jer imaju isto bodova. Arsenal je danas remizirao sa Sunderlandom i tako propustio priliku prijeći na treće mjesto.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

United je na petom mjestu, navijači su nezadovoljni Louisom van Gaalom koji ih, kako se stvari čine, neće ove sezone odvesti u Ligu prvaka, no ako je za utjehu, igraju finale FA kupa gdje će se sa Crystal Palaceom boriti za trofej.

Ne možemo da ne spomenemo i West Ham koji sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić. ‘Čekićari’ su ove sezone srušili mnoge velikane, te tako pokazali da novci ne igraju glavnu ulogu. Dimitri Payet je veliko otkriće. U posljednjih pet utakmica West Ham ima četiri remija i jednu pobjedu što ih je malo sputalo.

Sljedeće sezone u Premiershipu nećemo gledati Aston Villu koja će po prvi put u svojoj bogatoj istoriji takmičenje nasaviti u engleskom Championshipu. Do sada su osvojili tek 16 bodova. Imaju nevjerovatna 25 poraza, sedam remija i tek tri pobjede. Veliku borbu za opstanak u nastavku sezone vodit će Sunderland, Norwich i Newcastle.

Kao što rekosmo, s obzirom da je kraj sezone veoma blizu, PFA je izabrao tim godine Premiershipa u kojem preovladavaju igrači Leicestera i Tottenhama, a iznenađenje je što nema Mesuta Ozila koji je najbolji asistent lige sa čak 18 asistencija, a oborio je i rekord Premiershipa po broju kreiranih prilika u jednoj sezoni – 137.

3045182

Za najboljeg igrača sezone izabran je Riyad Mahrez.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!