NaslovnicaVijestiOwen Hargreaves: Renato Sanchez će biti vrhunski igrač

Owen Hargreaves: Renato Sanchez će biti vrhunski igrač

Bivši engleski reprezentativac Owen Hargreaves vjeruje da će Benficin vezni igrač Renato Sanchez biti vrhunski igrač zbog interesa iz njegovog bivšeg kluba, Manchester Uniteda.

Renato Sanchez će biti vrhunski igrač

18-godišnjak je odigrao svih 90 minuta u pobjedi portugalskog prvaka sinoć protiv Zenita, u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

U zimskom prijelaznom roku mnogi engleski mediji su prenijeli vijest da je Manchester United već razgovarao sa mladim Portugalcem, te da je njegov transfer na Old Trafford trebao iznosti nevjerovatnih 60 miliona funti.

A Hargreaves, koji je 2008. godine osvojio Ligu prvaka sa “Crvenim vragovima”, također je impresioniran igrama mladog portugalskog reprezentativca.

“Nisam siguran da je potencijalna ponuda od 60 miliona funti kockanje. Klauzula izgleda smiješno, ali Renato Sanchez će biti vrhunski igrač, u to nema sumnje”, rekao je Hargreaves za BT Sport.

“18 mu je godina tek, i već je odigrao više od 15 utakmica ove sezone i pred njim je sjajna budućnost. On je “box-to-box” veznjak, ima veoma dobar zavšni pas, sjajno šutira sa distance, a možete vidjeti i veliku energiju koju posjeduje. Kao što sam već rekao, njemu je tek 18 godina.”

“On je postao motor tog tima i siguran sam da postoji mnošto klubova iz Premier lige koji prije šest mjeseci nisu imali pojma tko je on. 60 miliona funti nije mala cifra, ali pred njim je svijetla budućnost, a nadam se da će ostati u trenutnom klubu još par godina, jer vidjeli smo mnogo mladih igrača koji dolaze iz portugalskih klubova, Benfice i Porta, u Premier ligu i na kraju ne postanu ono što se od njih očekivalo.”

“Mislim da on ima potencijal da bude jedan od najboljih na svijetu, s obzirom da mu je tek 18 godina i da posjeduje veliki talenat.”

Sanchez je ove sezone odigrao tri utakmice u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu, u kojima je odigrao svih 90 minuta. On je pokazao veliki talenat i umijeće sa loptom, u te tri utakmice kreirao je četiri šanse za svoj tim, ali još uvijek nije uspio postići gol.

Manchester Unitedu je posljednjih godina nedostajao jedan takav energičan igrač u veznom redu, a Sanchez bi im u nadolazećim godinama mogao sve to ponuditi. Njegova budućnost je neizvjesna, jer, pored tima sa Old Trafforda, za njegove usluge je navodno zainteresovana i Barcelona. No, bez obzira gdje otišao, sigurno će postati jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji ukoliko nastavi naporno raditi.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!