NaslovnicaVijestiOzil otkrio što je Wenger uradio prije njegove prve utakmice za Arsenal

Ozil otkrio što je Wenger uradio prije njegove prve utakmice za Arsenal

Jedan od najvažnijih razloga zbog kojeg je Mesut Ozil odlučio ostati u Arsenalu, te produžiti svoj ugovor, koji je trajao do kraja ove sezone, je zasigurno njegov odnos sa trenerom Arseneom Wengerom.

Wenger pomogao Ozilu

Francuski stručnjak je u posljednjih par godina kritizirao njemačkog veznjaka, ali, kako otkriva, njemu to nimalo ne smeta.

U svojoj autobiografiji Ozil je napisao: “Wenger me je pratio godinama, pratio moj napredak, a zatim me doveo u klub. Ima pravo kritizirati me na koji god način želi. Može mi reći bilo što ako sam igrao loše, jer ono što on kaže je važno.”

On je također u autobiografiji otkrio i kako ga je Wenger dočekao u Arsenalu, te kako je izgledala priprema za njegovu prvu utakmicu u dresu londonskog kluba.

“Pomogao mi je da se prilagodim Londonu. On i njegova cijela obitelj dali su sve od sebe da se ja i prijatelji osjećamo sigurno u Londonu od prvog dana. Kada sam otišao na svoju prvu utakmicu u novom timu, u pitanju je bilo gostovanje kod Sunderlanda, Wenger je zamolio svoju bivšu suprugu Annie da brine o mojim prijateljima i obitelji, tako da ne šeću sami po Londonu. Pozvala ih je sve u njihovu kuću, te kuhala za njih.”

[su_no1forfootball]

“Ja sam u isto vrijeme igrao utakmicu, tokom koje je gospođa Wenger bila vrlo emocionalna. Sjedila je na podu i pratila tim svog supruga. Kada sam u 11. minuti asistirao za gol Oliviera Girouda, skočila je s kolačima u ruci i plesala po sobi.”

29-godišnjak je na Emirates stadion stigao 2013. godine iz Real Madrida u transferu vrijednom 47 miliona eura, te je od tada u dresu ‘Topnika’ odigrao ukupno 192 utakmice u svim takmičenjima, postigao 37 golova, te podijelio 68 asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!