NaslovnicaVijestiOzil se povukao iz reprezentacije zbog OVOG razloga!

Ozil se povukao iz reprezentacije zbog OVOG razloga!

Nogometaš Arsenala Mesut Ozil se povukao iz reprezentacije Njemačke, nakon 9 godina i 92 odigrane utakmice, te naslova svjetskog prvaka 2014 i brončane medalje na SP 2010.

“Teška srca i poslije mnogo razmišljanja odlučio sam da više neću igrati za reprezentaciju Njemačke, sve dok budem osjećao rasnu mržnju i nepoštovanje” naveo je Ozil u saopštenju.

Ozil je istakao da mu je bilo teško da donese odluku o napuštanju nacionalnog tima.

“Nekada sam nosio dres Njemačke s velikim ponosom i uzbuđenjem, ali više ne. Bilo je izuzetno teško donijeti ovu odluku, jer sam oduvijek davao sve za svoje saigrače, trenere i dobre ljude u Njemačkoj” rekao je Ozil.

“Ali kada visoki funkcioneri Nogometnog saveza postupaju prema meni kao što postupaju, kada ne poštuju moje turske korijene i sebično me koriste u političku propagandu onda je stvarno dosta. Rasizam nikada ne smije biti prihvaćen” dodao je on.

Ozil se našao na meti kritika u Njemačkoj nakon što se slikao s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom. On je ranije danas pokušao da opravda svoju odluku, istakavši da ta fotografija nema nikakve veze s politikom.

“Želio sam da pokažem da poštujem prvog čovjeka zemlje iz koje potičem”, naveo je Ozil na Twitteru.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Ozil se u svibnju slikao sa Erdoganom, usred predsjedničke kampanje u Turskoj. Takođe, isto je učinio i njegov saigrač iz njemačke reprezentacije Ilkay Gundogan, koji se, za razliku od Ozila, distancirao od eventualnih veza s turskim predsjednikom.

Poslije kritika u Njemačkoj, Ozil je rekao da više neće razgovarati s medijima, a stručni stožer reprezentacije mu je dozvolio da dan prije početka Svjetskog prvenstva ne prisustvuje danu sa medijima, kada su igrači razgovarali s novinarima.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!