NaslovnicaVijestiPaolo Maldini: On je postao toliko dobar da u Milanu žale zbog...

Paolo Maldini: On je postao toliko dobar da u Milanu žale zbog njegove prodaje

Legendarni igrač AC Milana Paolo Maldini izjavio je kako je njegov bivši klub napravio veliku grešku prodajom Pierrea Emericka-Aubameyanga i da je to odluka zbog koje žale svi.

Maldini otkrio da u Milanu žale zbog prodaje napadača

Napadač je u Milan stigao 2007. godine kao obećavajući talenat, nakon čega je nekoliko sezona proveo na posudbama, da bi sa San Sira otišao 2011. godine nakon samo jednog nastupa za prvi tim.

Te 2011. godine je stigao u francuski Saint-Etienne za oko dva miliona eura, gde se zadržao do ljeta 2013. godine kada ga je dovela Borussija Dortmund za 13 miliona eura.

U četiri sezone provedene u njemačkom velikanu, gabonski reprezentativac je postigao nevjerovatnih 126 golova u 194 nastupa u svim takmičenjima.

Maldini otkrio da u Milanu žale zbog prodaje napadača

Maldini je u izjavi za BILD rekao: “Auba je dostigao razinu koju ja i svi u Milanu nikada nismo očekivali od njega.”

“U to vrijeme je bilo teško za mlade igrače da se izbore, tim je bio odličan. Donio je dobru odluku odlaskom iz kluba.”

“Vrlo sam sretan zbog njega i nedavno sam ga upoznao i iznenadio me je. On voli Milan, ali sad je poprilično skup.”

28-godišnji Aubameyang se trenutno smatra jednim od najboljih napadača na svijetu, a Rossoneri su ga pokušali vratiti u klub ovog ljeta, ali neuspješno.

On je prošle sezone postigao 31 gol u 32 nastupa u Bundesligi, a ove sezone je nastavio u istom ritmu, sa šest golova u pet nastupa u svim takmičenjima.

Saznajte bitne informacije prvi!

[su_live_koeficijenti]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!