NaslovnicaVijestiParis Saint Germain potvrdio da defanzivac napušta klub

Paris Saint Germain potvrdio da defanzivac napušta klub

Iz Paris Saint Germaina je potvrđeno da će Gregory Van der Wiel napustiti klub ovog ljeta nakon četiri godine provedene na Parku prinčeva.

Zvijezda PSG-a u Manchester Unitedu za 40 miliona funti

Van der Wielov ugovor ističe krajem sljedećeg mjeseca, nakon čega će napustiti PSG, u kojem je osvojio mnoštvo trofeja.

Nizozemac je bio prvak Francuske u sve četiri sezone koliko je proveo u klubu, a također je osvoao i francuski Liga Kup tri puta, francuski Superkup tri puta, te francuski Kup jednom.

Wan der Wielov odlazak iz kluba potvrđen je na službenoj stranici, a još uvijek nije sigurno gdje će 28-godišnjak nastaviti svoju karijeru.

Desni bek Parižana se mučio sa povredama ove sezone, a obično je bio u prvoj postavi dok je bio zdrav, te je bilježio čak 90% tačnost dodavanja u francuskog prvenstvu.

Za reprezentaciju Nizozemske nije igrao još od oktobra, te se nada da će svojim igrama u novom klubu zaslužiti novi poziv. Wan Der Wiel je proizvod Ajaxove akademije, gdje je i počeo karijeru i odigrao preko 100 ligaških nastupa, nakon čega je prešao u Paris Saint Germain.

Ukupno je ove sezone u dresu PSG-a odigrao 27 utakmica, te pritom postigao dva gola i upisao četiri asistencije.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!