NaslovnicaVijestiPatrice Evra još nije odlučio o svojoj budućnosti

Patrice Evra još nije odlučio o svojoj budućnosti

Francuski nogometaš i igrač Juventusa, Patrice Evra rekao je da još nije donio odluku o svojoj budućnosti, odnosno hoće li ostati ili napustiti redove prvaka Italije.

Patrice Evra

Juventus u kojem nastupa Patrice Evra pobjedom protiv Fiorentine u nedelju i matematički je osigurao titulu prvaka Italije. ‘Stara dama’ je slavila sa 1-2 i tako otklonila sve dileme o italijanskom prvaku, ako su uopšte i postojale. Juventusu je ovo peta titula za redom u Italiji, a još jedan nevjerovatan podatak je da nisu primili nijedan gol na svom stadionu u Seriji A u 2016. godini.

“Još nisam donio odluku o svojoj budućnosti. Ove dvije godine u Juventusu su bile posebne … Sastat ćemo se na kraju sezone i onda ću odlučiti da li ostajem ili ne. Moram biti iskren i prema sebi i prema klubu. Nema nikakvih problema, to je odluka koju moram donijeti sam”, rekao je Evra za Gazzetta dello Sport.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Evra je u Juventus došao 2014. godine iz Manchester Uniteda, a ugovor sa “starom damom” mu istječe na krajem lipnja.

Novinare je zanimalo i u čemu je sličnost između Juventusa i Manchester Uniteda, u kojem je proveo osam godina.

“U oba slučaja, morate poštujete povijest kluba. Odigrati neriješeno ovdje ili u Manchesteru je drama. Razlika između ta dva kluba i ostalih – dres koji se nosi”, naveo je francuski nogometaš.

Evra je svoju karijeru počeo u manjim klubovima u Italiji, iako je prije toga prošao nogometnu školu PSG-a. Za Nicu je debitovao 2000. godine, a dvije godine kasnije prešao u Monaco. Nakon četiri godine provedene u Kneževini kupuje ga Manchester United u kojem je odigrao najduži period svoje karijere, sve do 2014. godine i za to vrijeme skupio 273 nastupa i postigao sedam golova u dresu ‘Crvenih đavola’. Od 2014. godine nastupa za Juventus, a reprezentativac Francuske je još od 2004. godine.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!