NaslovnicaVijestiPaul Gascoigne priznao zašto nije htio preći u Manchester United

Paul Gascoigne priznao zašto nije htio preći u Manchester United

Bivši igrač Tottenhama, Newcastlea i engleske reprezentacije, Paul Gascoigne, priznao je zašto nikada u svojoj karijeri nije htio preći u Manchester United, iako je imao dosta prilika za to.

gascoigne alex ferguson

Bivši reprezentativac Engleske je kao glavni razlog zbog kojeg je odbijao pridružiti se redovima “crvenih đavola” navodio Unitedovog legendarnog igrača Bryna Robsona.

Gascoigne je istaknuo da se divio Robsonovim predstavama u dresu Manchester Uniteda, ali je i priznao da je on jedan od glavnih razloga zbog kojih nikada nije preselio na Old Traford, iako ga je Ferguson želio u svom timu. Izjavio je da je vezni red Uniteda u to vrijeme na čelu sa Robsonom bio jednostavno prejak.

“Robson je bio fenomenalan i svi su mu se divili zbog svega što je pokazivao na terenu. On je jedan od razloga zašto nisam htio potpisati za Manchester United. Fergie je imao Neil Webba i Bryana Robsona, gdje bi se ja tu uklopio? Robson je jedan od najboljih igrača svih vremena po mom mišljenju. Da sam imao imalo sposobnosti kao što je on, mislim da bih bio puno bolji igrač.”

Ferguson se prije dvije godine povukao iz trenerskog posla, nakon što je 27 godina trenirao Manchester United. Gascoigne tvrdi da žali zbog odluke da nikada ne pređe u Manchester United, izjavivši da je to velika propuštena prilika.

Legendarni škotski trener je i sam u nekoliko prilika priznao da žali jer nije uspio dovesti jednog od najboljih engleskih veznjaka svih vremena. Gascoigne je umjesto u Manchester United, otišao u Italiju, a zatim je igrao i u Škotskoj, te na dalekom istoku pred kraj karijere.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!