NaslovnicaVijestiPaul Pogba: Iniesta mi je inspiracija

Paul Pogba: Iniesta mi je inspiracija

Veznjak Juventusa Paul Pogba priznao je da ga inspirišu igre Barceloninog Andresa Inieste, te da se nada da će naučiti igrati s više odgovornosti nakon odlaska Andrea Pirla.

pogba

Legenda talijanskog nogometa, Andrea Pirlo, napustio je juventus zajedno sa Carlosom Tevezom i Arturom Vidalom krajem prošle sezone, a mediji kao novog lidera veznog reda navode mladog Francuza.

Pogba je priznao da se mučio dosta nakon što je stigao u Torino, ali da je uspio sazriti kao nogometaš prateći Iniestu, koji mu je inspiracija.

“Očito bez Pirla, Vidala i Teveza da je ovo drugačiji Juventus. Više je odgovornosti sada na drugim igračima i moramo se fokusirati na rad kao cjelina.”

“Isto vrijedi i za mene. Prije sam pored sebe imao Pirla i uvijek ga je jedan od protivnika čuvao. Sada čuvaju mene. Moram uvijek pronaći pravi trenutak kako bih poslao loptu suigračima. Moram nastaviti učiti, zato i gledam utakmice Inieste koji mi je inspiracija.”

Pogba je naslijedio kultni broj deset nakon odlaska Teveza, a dres su prije njih dvojice nosili legendardni Michel Platini, Roberto Baggio, te Alessandro Del Piero.

Bivši igrač Manchester Uniteda izjavio je da je ponosan zbog tog broja na leđima: “Nisam klasična desetka, igram potpuno drugu poziciju na terenu. Sebe smatram veznjakom i velika je čast nositi ovaj dres, koji su nekada nosili osvajači Zlatnih lopti. Ovo je veoma važan broj dresa u Juventusovoj historiji i jako ga poštujem.”

“Kada gledam u dres, ne vidim niti broj niti svoje ime, već vidim samo poznate boje Juventusa, sa željom da uvijek dam sto posto od sebe, i da pobijedim.”

“Zadnjih nekoliko mjeseci su bili drugačiji nego prethodnih godina, kada smo bili na vrhu tabele. Vremena su se promijenila. Ne možemo reći da smo bolji ili lošiji nego prošle sezone, ali su se ostali timovi zasigurno pojačali. Bez obzira na to, mi se nikoga ne bojimo.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!