NaslovnicaVijestiPAUL POGBA OTKRIO: Evo tko je po njegovom mišljenju zaslužio ovogodišnju Zlatnu...

PAUL POGBA OTKRIO: Evo tko je po njegovom mišljenju zaslužio ovogodišnju Zlatnu loptu!

Zvijezda Manchester Uniteda i reprezentativac Francuske Paul Pogba priznao je kako on ne zaslužuje Zlatnu loptu, ali i imenovao četvoricu svojih suigrača iz reprezentacije za koje smatra da su zaslužili tu nagradu.

Pogba otkrio tko treba osvojiti Zlatnu loptu

On je bio jedan od ključnih igrača u pohodu ‘Trikolora’ na titulu prvaka svijeta proteklog ljeta u Rusiji, gdje su u finalu slavili protiv Hrvatske rezultatom 4-2.

[su_bet365_koeficijenti]

Međutim, njegovi nastupi u dresu Manchester Uniteda prošle i ove sezone nisu ni blizu onima koje je pokazivao na Svjetskom prvenstvu, a pored toga, i u velikoj je svađi sa trenerom Joseom Mourinhom. Uprkos tome, on se našao na finalnoj listi od 30 nominiranih za najprestižniju individualnu nagradu u nogometu. U intervjuu za AFP rekao je: “Nebitno da li je u pitanju Griezmann, Mbappe, Varane, oni su zaslužili Zlatnu loptu više nego ja. Svim srcem se nadam da će jedan od njih trojice osvojiti nagradu. Pored njih, tu je i NGolo Kante. Svi oni zaslužuju osvojiti ovu nagradu prije nego ja.”

Na listi od 30 igrača našlo se ukupno čak sedam Francuza, uključujući i golmana Tottenham Hotspura Hugo Llorisa, kao i Karima Benzemu, koji nije bio pozvan na Svjetsko prvenstvo. S druge strane, Pogba je jedini igrač Manchester Uniteda koji se našao na toj listi.

Njegov suigrač iz reprezentacije Antoine Griezmann također je prije par dana izjavio kako je Zlatnu loptu zaslužio jedan od reprezentativaca Francuske. On je u intervjuu za France Football izjavio: “Mi smo svjetski prvaci, dio smo najboljeg tima na svijetu. Ako je ovo najbolji tim na svijetu, u njemu bi trebao biti najbolji igrač na svijetu, zar ne? To je ono što ja mislim. Međutim, postoje glasanja i različita mišljenja, ali mislim da Francuz mora osvojiti ovogodišnju Zlatnu loptu.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!