NaslovnicaVijestiPaul Scholes otkrio jednostavan plan pomoću kojeg je njegov tim zaustavio Messija...

Paul Scholes otkrio jednostavan plan pomoću kojeg je njegov tim zaustavio Messija 2008. godine

Legendarni Paul Scholes je u svojoj 19 godina dugoj karijeri na Old Traffordu igrao protiv nekih od najboljih nogometaša svih vremena.

Scholes otkrio kako je United zaustavio Messija 2008. godine

Na pitanje tko je od njih najbolji bivšem engleskom reprezentativcu nije trebalo vremena za odgovor.

“Velikani sa kojima sam dijelio teren su Eric Cantona, Zinedine Zidane, Andrea Pirlo, Xavi i Cristiano Ronaldo. Međutim, najveći od njih je Lionel Messi”, rekao je Scholes 2015. godine.

On je priznao da je izbjegavao Messija na terenu kako ga Argentinac ne bi ponizio.

“Pomislite da ga imate u vidu, a onda trepnete i on je otišao i pojavio se negdje drugdje sa loptom u nogama.”

“Kada se pokušate suočiti s njim dok ima loptu u nogama znate šta će učiniti s istom. Problem je pratiti ga non stop.”

On je otkrio i zanimljiv plan koji je njegov tim imao u polufinalu Lige prvaka 2008. godine kada su slavili protiv Barcelone na Old Traffordu.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

“Nikada nisam vidio takav nastup Manchester Uniteda kao tada kada smo pobijedili Barcelonu na Old Traffordu. Svake sekunde te utakmice morali smo paziti na naše pozicioniranje, jer su bili veoma opasni.”

“Proveli smo cijeli tjedan prije utakmice radeći na tome sa Sir Alexom Fergusonom i ostatkom trenerskog tima. Znali smo šta trebamo raditi u svakom trenutku utakmice.”

“Nikad nije postojao poseban plan da se zaustavi Messi, jednostavno smo se dogovorili da ga zatvara onaj koji mu bude najbliži na terenu. Rio Ferdinand je odigrao dvije sjajne utakmice protiv njega.”

[su_bonus]

Kladjenje forum

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!