NaslovnicaVijestiPaul Scholes otkrio kako su se igrači Uniteda pokušali osvetiti Ronaldinhu 2003....

Paul Scholes otkrio kako su se igrači Uniteda pokušali osvetiti Ronaldinhu 2003. godine

2003. godine, Manchester United je bio jako blizu dovođenja jednog od najboljih igrača svih vremena. Sve je bilo dogovoreno i Ronaldinho je trebao stići na Old Trafford iz Paris Saint Germaina.

Igrači Uniteda pokušali pokušali se osvetiti Ronaldinhu

“Ronaldinho želi preći u Manchester United”, tada je izjavio igračev brat i agent Roberto Assis, koji je još dodao: “Sada je samo pitanje vremena kada će biti postignut dogovor. PSG je dobio ponudu Manchester Uniteda i svi čekamo na odgovor.”

“Moram razgovarati sa predsjednikom Paris Saint Germaina Francisom Grailleom jer Ronaldinho želi da se dogovor što prije postigne. Radimo na tome i samo je pitanje vremena.”

Deset dana nakon ove izjave Ronaldinho je potpisao za Barcelonu, nakon što je katalonski klub uspio namamiti igrača da izabere Camp Nou ispred Old Trafforda.

Legendarni Brazilac, tada 23-godišnjak, plaćen je 30 miliona eura, i u sljedećih pet godina je postao legenda Blaugrane.

Igrači Manchester Uniteda, uključujući Scholesa, nisu bili zadovoljni Ronaldinhovom promjenom odluke u posljednjem trenutku, te su odlučili uzvratiti mu.

“Mislim da je Ronaldinho bio vrlo blizu potpisa za Manchester United. Mislio sam da će se taj transfer dogoditi i da ću igrati s njim. On je bio sjajan”, rekao je Scholes.

“Sjećam se te godine, bili smo na predsezonskoj turneri i činilo se da će potpisati za naš klub, ali on je potpisao na kraju za Barcelonu. Mi smo igrali upravo protiv Barcelone na toj turneji. Dogovorili smo se da ga svi udaramo na utakmici i pokušamo povrijediti, no on je bio nevjerovatan, nismo mu mogli ni prići. Volio bih da je došao u United, ali to se nije desilo.”

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!