NaslovnicaVijestiPaul Scholes otkrio u čemu je razlika između Mourinha i Van Gaala

Paul Scholes otkrio u čemu je razlika između Mourinha i Van Gaala

Jose Mourinho stigao je ovog ljeta u Manchester United i udahnuo novi život klubu sa Old Trafforda. Legenda “Crvenih đavola” koja je učestvovala u najvećim uspjesima kluba, Paul Scholes, vjerovatno je srećan jer više neće morati da kritikuje igru svog bivšeg kluba kao stručni konsultant na Sky Sportsu.

Zašto je Paul Scholes

United je prošao kroz teško razdoblje u prethodne tri godine sa Davidom Moyesom i Louisom Van Gaalom, no čini se da su sa Joseom Mourinhom za klub za Old Trafforda stigli bolji dani.

Govoreći za Sky Sports, bivši engleski reprezentativac pohvalio je Mourinhova pojačanja “pripremljena za Premier ligu”, te ističuči da će Marcus Rashford imati velike koristi od Zlatana Ibrahimovića.

“Kvalitet igrača koje je Mourinho doveo je najveća razlika”, rekao je 41-godišnji Scholes.

“Razlika je u tome što je Mourinho doveo već spremne igrače. To je ono što je bilo potrebno, igrači koji su spremni za izazove u Premier ligi”.

“Nije bio pravi trenutak za Mourinha da rizikuje”, kazao je on.

Moyes i Van Gaal su bili na meti brojnih kritika zbog pojačanja koja su dovodili, pogotovo nizozemski stručnjak. Istini za volju, Mourinho je teško mogao napraviti gore poteze.

“United je uvijek imao taj samouvjereni tip igrača, sa pobjedničkim stavom”, dodao je Scholes.

“Gdje god da je igrao, Ibrahimović je osvajao ligu. Pogba je sa Juventusom bio blizu naslova Lige prvaka, a mislim da je i osvajao titulu u ligi svake godine”, rekao je legendarni veznjak Uniteda i Gordog Albiona.

1111

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!