NaslovnicaVijestiPaulinho oborio rekord La Lige nakon jučerašnje pobjede protiv Eibara

Paulinho oborio rekord La Lige nakon jučerašnje pobjede protiv Eibara

Jedan od najzanimljivijih transfera, a ujedno i najveće iznenađenje, prošlog ljeta je prelazak Paulinha u redove Barcelone iz Guangzhou Evergrandea za čak 40 miliona eura.

Paulinho oborio rekord La Lige

Brazilac je prethodne tri sezone proveo igrajući za klub iz kineske Superlige, u čijem dresu je postigao 28 golova u 95 nastupa, ali mnogi su smatrali kako nije dovoljno dobar za dres Blaugrane. Nakon razočaravajuće sezone, u kojoj je najveći rival Katalonaca, Real Madrid, osvojio La Ligu i Ligu prvaka, te ih savladao u dvomeču Španjolskog Superkupa, mnogi navijači kluba su očekivali dolazak zvijezde poput Coutinha, ali to se nije dogodilo.

[su_bbworld]

Šest mjeseci kasnije, Paulinho je svim kritičarima odgovorio sjajnim nastupima na terenu, te je bez sumnje nadmašio sva očekivanja. Već u prvih nekoliko nastupa se moglo vidjeti kako je izgradio odličan odnos sa Lionelom Messijem, te je postigao nekoliko bitnih golova u prvih par kola u La Ligi. Iako mnogi još uvijek smatraju kako ne zaslužuje nositi Barcin dres, osam golova i dvije asistencije u 23 nastupa u ligi govore drugačije, s obzirom da su samo Lionel Messi i Luis Suarez postigli više golova u katalonskom timu ove sezone.

29-godišnjak je jučer započeo utakmicu protiv Eibara, ispred Coutinha, koji je također stigao na Camp Nou prošlog mjeseca. Ovaj potez trenera Barcelone Ernesta Valverdea je sve iznenadio, s obzirom da Paulinho, za razliku od Coutinha, može igrati u Ligi prvaka u utorak navečer protiv Chelseaja. Međutim, to samo pokazuje koliko je Paulinho postao bitan igrač za španjolskog stručnjaka.

[su_million_pound]

Njegov tim je na kraju slavio rezultatom 2-0, a Brazilac je oborio zanimljiv ligaški rekord. Kako navode katalonske novine Sport, postao je igrač koji je odigrao najviše utakmica u La Ligi, a da nije doživio niti jedan poraz (18 pobjeda i 5 neriješenih).

Barcelona je jučerašnjom pobjedom stigla do 62 osvojena boda u sezoni, te je ubjedljivo vodeća sa deset bodova prednosti ispred Atletico Madrida, koji ima odigranu utakmicu manje. Na trećem mjestu je Valencia sa 46 osvojenih bodova, dok je Real Madrid na razočaravajućem četvrtom mjestu sa samo 42 osvojena boda, ali i dvije odigrane utakmice manje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!