NaslovnicaVijestiPaulo Dybala: Želim njegov dres nakon večerašnje utakmice

Paulo Dybala: Želim njegov dres nakon večerašnje utakmice

Napadač Juventusa Paulo Dybala otkrio je da želi dres legendarnog Ikera Casillasa nakon večerašnje uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Porta.

Paulo Dybala želi dres Ikera Casillasa

Bianconeri će ugostiti portugalskog giganta, nakon što su slavili u Lisabonu rezultatom 2-0, a golove su tad postigli Marko Pjaca i Dani Alves.

Paulo Dybala tad nije uspio savladati legendarnog Casukkasa, ali večeras ima novu priliku na domaćem terenu. U izjavi pred utakmicu je otkrio da želi razmijeniti dres sa bivšim golmanom Real Madrida.

“Očito je da bih volio postići gol, jer moj posao je postizati golove. Bio bi poseban osjećaj postići gol protiv golmana kao što je on”, rekao je Dybala za portugalske medije.

“Osjećam se malo posramljeno, ali ukoliko pročita ovaj intervju, nadam se da će me zapamtiti i pokloniti mi svoj dres, ili barem rukavice.”

Nije uobičajeno da napadači razmjenjuju dresove sa protivničkim golmanima na kraju utakmice, već to rade sami golmani. Međutim, Dybalin suigrač i legendarni talijanski golman Gianluigi Buffon, večeras bi mogao napraviti izuzetak, jer je već nebrojeno puta u svojoj karijeri razmijenjivao dres sa Casillasom.

Juventus je prošlog vikenda slavio protiv AC Milana upravo pogotkom Paula Dybale iz penala u posljednjoj minuti utakmice, te je vodeći u Seriji A sa 70 osvojenih bodova, čak osam više od drugoplasirane Rome nakon 28 odigranih utakmica.

S druge strane Porto je također slavio protiv Arouce u gostima visokim rezultatom 0-4, a Casillas je sačuvao mrežu netaknutom u pet od posljednjih šest utakmica u svim takmičenjima.

[su_betathome200e]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!