NaslovnicaVijestiPellegrini: Možemo iznenaditi Real!

Pellegrini: Možemo iznenaditi Real!

Manuel Pellegrini, menadžer Manchester Cityja, izjavio je na konferenciji za medije pred revanš polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida, da vjeruje da je njegov tim sposoban da eliminiše španski klub.

Pellegrini

Veliki ulog će biti u igri na Santiago Bernabeu sutra naveče, pošto je prva utakmica u Engleskoj završena neriješenim rezultatom, bez golova.

Nakon što je propustio prvu utakmicu zbog povrede, udarna igla Madriđana Cristiano Ronaldo očekuje se u startnoj postavi za sutrašnji okršaj.

No Pellegrini kaže da City ima još briga pored Ronalda, i istakao da i oni u liku Sergia Aguera imaju napadača koji sam može da riješi utakmicu.

“Cristiano će uvijek biti drugačiji igrač. Postigao je mnogo golova tokom šest godina ovdje. Međutim, ne mislim da je Real samo Cristiano Ronaldo. Moramo da radimo kao tim, i u odbrani i u napadu. Ne samo protiv Ronalda, već i protiv Reala”, kazao je Pellegrini.

“Uvijek sam govorio da ovakve utakmice odlučuju igrači sa najboljom tehnikom. Imamo Sergia i siguran sam da ćemo vidjeti njegov dobar nastup”.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

City je zabilježio dobre rezultate u gostima protiv Borussie M’Gladbach, Seville, Dynamo Kieva i PSG-a ove sezone u Ligi prvaka, i Pellegrini vjeruje da mogu uspješno da odgovore na izazove na gostujućim terenima.

“U tri sezone Lige prvaka, igrali smo veoma dobro na gostovanjima”, rekao je Pellegrini.

“Pokušaćemo da igramo na isti način kao i dosad. Pritisak na Bernabeuu će biti izuzetno veliki, ali mislim da imamo karakter i kvalitet da ih pobijedimo. Naš cilj je da dođemo do finala, imamo priliku da uđemo u klupsku istoriju”, dodao je menadžer Cityja.

Revanš utakmica između Real Madrida i Manchester Cityja igra se sutra na Santiago Bernabeuu od 20:45, a glavni sudija biće Slovenac Damir Skomina.

Pobjednika u finalu na San Siru u Milanu 28. maja čeka madridski Atletico, koji je večeras eliminisao Bayern iz Munchena.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Chelsea ga platio 62 milijuna eura. Ove sezone je odigrao samo...

0
Obavještavamo navijače Chelsea FC-a da će 20-godišnji veznjak Romeo Lavia biti odsutan do kraja sezone zbog ozljede. Ova situacija nastavlja dramu oko perspektivnog igrača...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!