NaslovnicaVijestiAleix Vidal: Ne lažem vam, odluka da se pridružim Barci je bila...

Aleix Vidal: Ne lažem vam, odluka da se pridružim Barci je bila teška

Novo pojačanje Barcelone Aleix Vidal priznao je da potpis za tim iz Katalonije nije bio nimalo laka odluka.

aleix vidal

Desni bek je debitovao za Barcelonu u pobjedi protiv Espanyola (4-1) u okviru Kupa kralja, kada je ušao sa klupe. Luis Enrique ga je već u sljedećoj utakmici tri dana kasnije stavio od prve minute, kada je Barca slavila protiv Granade visokim rezultatom 4-1.

“Malo sam sumnjao kada sam čuo da je Barca zainteresovana za mene, jer sam već četiri ili pet godina igrao preko 40 utakmica u sezoni”, rekao je za španjolske medije.

“Nakon što je Barca dobila zabranu od strane FIFA-e, nisam mogao igrati mjesecima. Ne lažem vam, to je bila teška odluka. Moja supruga me je uvjerila, kao i razgovor sa Enriqueom, koji mi je objasnio koliko sam potreban njegovom timu i koliko ima povjerenja u mene.”

Vidal je stigao za 18 miliona eura iz Seville prošlog ljeta, ali nije imao pravo nastupa do isteka zabrane, zajedno sa drugim pojačanjem Ardom Turanom.

“Sve do sada, mogao sam proći ulicama Barcelone i nitko me ne bi prepoznao. Međutim, to se promijenilo.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!