NaslovnicaVijestiPEP GUARDIOLA BRUTALNO ISKREN: Ukoliko ne želi ostati u Manchester Cityju, morat...

PEP GUARDIOLA BRUTALNO ISKREN: Ukoliko ne želi ostati u Manchester Cityju, morat će otići!

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola priznao je kako je njegov klub učinio sve kako bi pokušao zadržati jednog od najtalentiranijih mladih veznjaka na svijetu, a riječ je o Brahimu Diazu, koji je navodno već dogovorio transfer u redove španjolskog velikana Real Madrida.

Guardiola poručio Diazu da ode

19-godišnjak je na Etihad stigao 2013. godine iz Malage, a početkom ovog mjeseca je postigao svoja prva dva gola za ‘Građane’ u pobjedi protiv Fulhama u EFL Kupu rezultatom 2-0. Međutim, još uvijek nije upisao niti jedan nastup u Premier ligi ove sezone, s obzirom da je konkurencija u veznom redu Guardiolinog tima prevelika.

Zbog toga, Diaz je navodno, baš poput Jadona Sanche, bivšeg krilnog igrača Manchester Cityja koji je prošle godine napustio klub i otišao u Borussiju Dortmund, odlučio sreću potražiti u drugom europskom velikanu. Guardiola je o svemu tome izjavio: “Kada je u pitanju Brahim, njegov slučaj je jednostavan. Želimo ga zadržati, želimo da produži ugovor na četiri ili pet godina. Činimo apsolutno sve kako bismo ga zadržali ovdje, ali sve je u njegovim rukama. Moj savjet mu je da ukoliko ne želi ostati, onda mora otići, jednostavno je. Štitili smo ga otkako je stigao, isto kao što je bio slučaj sa Jadonom, i kao što je sa Philom Fodenom. Međutim, on mora odlučiti.”

Vijest o Diazovom navodnom odlasku pojavila se u tjednu u kojem engleski U21 reprezentativac Foden nije dobio priliku da starta od prve minute na gostovanju kod Lyona u Ligi prvaka, unatoč tome što Guardiola na raspolaganju nije imao Kevina De Bruynea, Ilkaya Gundogana i Bernarda Silvu. Sanchini sjajni nastupi u Bundesligi zasigurno tjeraju sve mlade zvijezde iz Cityjeve akademije da razmisle o odlasku sa Etihada, unatoč tome što Pep inzistira na tome kako svi u klubu računaju na njih.

Španjolski stručnjak je još dodao: “Ne mogu reći da nismo učinili apsolutno sve da se pobrinemo za njih i njihove obitelji. Nevjerovatno je kako se akademija brine o tim momcima, kako ih pripremaju za vrhunsku razinu. Međutim, na kraju oni odlučuju, mi ne možemo učiniti više od ovoga što sada činimo. Tržište je tržište, ja sam bio u Barceloni i Cesc Fabregas je odlučio otići u Arsenal, to se uvijek događa. Ono što možemo uraditi je razgovarati sa njihovim obiteljima. Ne lažemo im ništa, kažemo im istinu o tome kako su neke situacije komplicirane.”

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!