NaslovnicaVijesti"Pep Guardiola je trebao preuzeti Manchester United!"

“Pep Guardiola je trebao preuzeti Manchester United!”

Bivši igrač Barcelone Jordi Cruyff priznao je da je razočaran odlukom njegovog bivšeg suigrača Pepa Guardiole da preuzme Manchester City umjesto Manchester United.

Uz Guardiolu u City dolazi

Guardiola je sa “Građanima” već potpisao trogodišnji ugovor, a u Manchester će stići na kraju ove sezone, kada će mu isteći ugovor sa Bayern Munchenom.

Cruyff, međutim, tvrdi da je preferirao njegov prelazak u rivalski klub Manchester United, dok je njihov trener Louis van Gaal pod sve većim pritiskom na Old Traffordu.

“Volio bih da je Pep preuzeo Manchester United, to je klub sa većom tradicijom od Manchester Cityja”, rekao je Nizozemac za Esports Cope.

“Ipak, dobar je trenutak za vođenje Manchester Cityja, jer imaju dobru organizaciju, novac i volju za izgradnju dobrog tima.”

Nakon što je ozvaničena suradnja sa Guardiolom, pojavile su se špekulacije da će krilni napadač Barcelone Neymar preći u redove Manchester Cityja sljedeće sezone, dok je već otkriveno da je Manchester United pokušao prošlog ljeta dovesti Brazilca za nevjerovatnih 190 miliona eura, ali Barcelona je odbila ponudu “Crvenih vragova”.

Neymarov ugovor sa katalonskim klubom ističe 2018. godine, a Cruyff se nada da će Brazilac ostati u Blaugrani.

“Postoji mješavina između romantizma i igranja u jednom klubu, te primamljivih ponuda ostalih klubova. Novac je vrlo moćan u današnjem nogometu. Već nam je poznato svima da je Neymarova situacija u Barceloni vrlo dobra, ali uvijek postoje bolje ponude. Nadam se da će ostati u klubu.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!