NaslovnicaVijestiPep Guardiola otkrio ime jednog igrača koji može dostići Messijev nivo

Pep Guardiola otkrio ime jednog igrača koji može dostići Messijev nivo

Ukoliko postoji ijedan trener na svijetu koji može pogoditi tko je nogometaš koji može dostići nivo legendarnog Lionela Messija, onda je to Pep Guardiola.

Guardiola otkrio Messijevog nasljednika

Trenutni trener Manchester Cityja je radio sa zvijezdom Barcelone, te mu pomogao da postane jedan od najboljih igrača svih vremena.

U četiri sezone prije Guardiolinog preuzimanja klupe prvog tima, Lionel Messi je počeo graditi svoju karijeru, te je postigao ukupno 52 gola. Četiri godine kasnije, kada je Guardiola odlazio sa Camp Noua, Messi je imao još 211 golova u dresu katalonskog tima, kao i četiri Zlatne lopte za najboljeg igrača svijeta.

U međuvremenu, Argentinac je osvojio još jednu Zlatnu loptu, ali je u posljednjih nekoliko godina dozvolio Cristianu Ronaldu da ga sustigne po broju tih nagrada, te obojica ih trenutno imaju po pet.

U izjavi za Goal, Guardiola je rekao kako će biti izrazito teško za bilo koga da dostigne Messijev nivo, ali i da je Kylian Mbappe igrač koji obećava.

“Nitko ne može sjediti za istim stolom kao Lionel Messi. Možda Mbappe, on je vrhunski igrač, bit će prava zvijezda, siguran sam u to. Ipak, kako bi izjednačio ono što je Messi uradio u 10 ili 12 godina, ili Cristiano Ronaldo, morat ćemo čekati dugo. Mislim da Mbappe ne bi volio da mu stavljam dodatni pritisak na ramena… Pustimo ga da ima fantastičnu karijeru koju će sigurno imati i onda ćemo vidjeti kakva će biti budućnost.”

[su_bonus]

Mbappe je prošle sezone bio glavna senzacija u europskom nogometu, kada je pomogao Monacu da osvoji titulu prvaka Francuske, kao i da dođu do polufinala Lige prvaka, gdje ih je zaustavio Juventus. 19-godišnjak je prošlog ljeta otišao u klub iz svog rodnog grada, Paris Saint-Germain, na posudbu do kraja sezone, kada će ‘Parižani’ za njega platiti nevjerovatnih 145 miliona eura.

On je ove sezone nastavio tamo gdje je stao krajem prošle. U 14 ligaških nastupa postigao je osam golova i podijelio osam asistencija, dok je u šest nastupa u Ligi prvaka postigao četiri gola i podijelio tri asistencije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!