NaslovnicaVijestiPep Guardiola u City dovodi zvijezdu Juventusa

Pep Guardiola u City dovodi zvijezdu Juventusa

Manchester City je vodeći u utrci za potpis Paula Pogbe iz Juventusa, a glavni razlog zašto mladi Francuz želi preći u City je taj jer vjeruje da Pep Guardiola od njega može napraviti najboljeg igrača na svijetu.

Guardiola u City dovodi zvijezdu Juventusa

Očekuje se da će Pogba napustiti Juventus ovog ljeta, a talijanski prvak ga neće pustiti za manje od 100 miliona eura. Interes za njim su pokazali mnogi elitni klubovi, uključujući i Barcelonu i Real Madrid.

City je pokušao dovesti Pogbu prošlog ljeta, ali nisu uspjeli dogovoriti detalje sa Juventusom, ali ovog ljeta bi se sve moglo okončati. Guardiola je poručio svojim novim ‘šefovima’ da je Pogba njegova meta broj jedan kada na klupi “Građana” zamijeni Manuela Pellegrinija.

Pogba ima ugovor sa “Starom damom” do ljeta 2019. godine, ali klub iz Torina će ga prodati ovog ljeta kako bi što više zaradio na mladom veznjaku. Još jedna potencijalna prepreka u ostvarenju ovog transfera je moguće neigranje Cityja u Ligi prvaka sljedeće sezone, a Pogba zasigurno ne bi htio preći u klub koji ne bi igrao Ligu prvaka.

Igračev agent Mino Raiola je pričao o želji svog klijenta da osvoji Zlatnu loptu jednog dana: “Može li osvojiti Zlatnu loptu? On ima ambicije da bude najbolji igrač i može dostići vrh svijeta”, rekao je Raiola.

“On je prirodni pobjednik. Ima fantastičan karakter na terenu i van njega. Radi vrlo naporno na svojoj igri, tako da je dobro vidjeti da klubovi pokazuju toliki interes za njega.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!