NaslovnicaVijestiPer Mertesacker otkrio tužan razlog zbog kojeg više voli sjediti na klupi,...

Per Mertesacker otkrio tužan razlog zbog kojeg više voli sjediti na klupi, nego igrati za Arsenal ove sezone

Per Mertesacker otkrio tužan razlog zbog kojeg više voli sjediti na klupi, nego igrati za Arsenal ove sezone. Per Mertesacker se s ljubavlju može osvrnuti na svoju karijeru u Arsenalu kada objesi svoje kopačke o klin kako bi postao menadžer akademije sljedeće sezone.

Per Mertesacker otkrio

Unatoč tome što je povremeno služio kao žrtveno jagnje kada stvari nisu išle baš kako treba tijekom sedmogodišnjeg boravka na Emiratesu, bivši reprezentativac Njemačke bit će zapamćen kao impozantan i pouzdan u obrani.

Nakon što je bio kapetan Arsenala od 2016/17 sezone, njegovo kvalitetno vodstvo ekipe je bilo vrlo važno za zadnju liniju, iako je njegov nedostatak brzine uvijek bio potencijalna slabost.

Mertesacker je napravio samo deset nastupa za klub iz sjevernog Londona ove sezone i posljednji put je igrao u trećem krugu FA kupa protiv Nottingham FOresta natrag u siječnju.

[su_watch_live_football]

33-godišnjak – koji se borio za dosljedno vrijeme igranja tijekom većeg dijela posljednje tri sezone – vjeruje se da je odabrao pravi trenutak za prelazak na sljedeću fazu svoje karijere.

Ali, čini se da ozljede i loša forma nisu jedine poteškoće koje ima Mertesacker, uz pritisak igranja koji su ostavili ogromne posljedice.

“Neke dane shvatite da vam je sve teret, fizički i mentalno…ali morate bez sumnje isporučiti, čak i ako ste ozlijeđeni”, rekao je Mertesacker za Der Spiegel.

“U trenucima prije početka utakmice, u stomaku mi se okreće kao da bi mogao povraćati, a onda se moram tako gušiti dok moje oči ne ispadnu.”

Međutim, trostruki osvajač FA kupa nema žaljenja kada pogleda na svoje vrijeme u Arsenalu.

“Čak i kada bi morao povraćati prije svake utakmice i vratiti se na rehabilitaciju 20 puta, sve bi uradio isto, vrijedilo je za sve uspomene”, rekao je Mertesacker.

Kontinuirani problemi koljena su bili značajan čimbenik koji je Mertesackera natjerao da se povuče iz nogometa, toliko da bi radije ostao na klupi, nego izašao na teren ove sezone.

[su_live_koeficijenti]

“Moje tijelo je gotovo”, rekao je Nijemac.

“Svatko kaže da bih trebao uživati u posljednjoj godini, igrati što više moguće i poduzeti sve, no ja bi radije sjedio na klupi ili još bolje, na tribinama, a onda, po prvi put u mom životu, stariji od 30 godina osjećat ću se slobodno.”

Svaki igrač se mora oprostiti od nogometa u nekom trenutku, iako je sramotno da je Mertesacker prisiljen da to učini po ne baš svojim uslovima.

No, s obzirom na utjecaj koji je imao kada je nosio kapetansku traku za Arsenal, zasigurno će uspjeti u ulozi na čelu njihove akademije.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!