NaslovnicaVijestiPet najplaćenijih menadžera u Premier ligi

Pet najplaćenijih menadžera u Premier ligi

Nakon rekordnih transfera u Premier ligi ovog ljeta, neki od najboljih svjetskih igrača će zabavljati navijače na terenima širom Engleske.

Poput pojedinih vrhunskih igrača, mnogi od najcjenjenijih svjetskih menadžera sada rade u engleskom nogometu, i po zaradi mogu da se mjere sa nogometašima.

Menadžeri Premier liga

Ovo su pet najplaćenijih menadžera u Premiershipu i njihove zarade:

Antonio Conte (Chelsea) – 127 hiljada funti (152.000 eura) nedjeljno
Na petom mjestu je bivši trener Juventusa i Italije sa godišnjom zaradom od skoro 6.7 miliona funti. Na ovogodišnjem Euru stigao je do četvrtfinala sa Italijom, a sa “Starom damom” osvojio je tri uzastopne titule između 2011. i 2014. Conte je došao u Chelsea sa reputacijom mudrog taktičara, mlad menadžer karakterističan po svom vatrenom stavu.

Jurgen Klopp (Liverpool) – 135.000 funti (161.000 €)
Još jedan mlad menadžer, poznat po svom strastvenom i bezrezervnom pristupu, Jurgen Klopp, zarađuje na Anfieldu oko 161.000 eura nedjeljno. Nakon dvije osvojene titule u Bundesligi i finala lige prvaka sa Dortmundom, stigao je u Liverpool u oktobru prošle godine. Mnogi ga smatraju čovjekom sposobnim da vrati Liverpool u vrh engleskog nogometa. Klopp je već napravio velike rezove, a ovu sezonu je startovao sa po jednom pobjedom, remijem i porazom u prva tri kola.


Arsene Wenger (Arsenal) – 171.000 funti (204.000 €)
Jedna od istinskih ikona Premier lige, Arsene Wenger, ove godine je proslavio dvadesetu godišnjicu u klubu iz sjevernog Londona, a navodno zarađuje 204.000 eura nedjeljno. Sa Arsenalom je osvojio 3 titule Premier lige, 6 FA Kupova i 6 Community Shieldova.

Jose Mourinho (Manchester United) – 236.000 funti (282.000 €)
Portugalac je drugi najplaćeniji menadžer u Premier ligi, a ujedno i drugi na svijetu. Jedan od najuspješnijih trenera ikad i jedno od najvećih imena u svijetu nogometa uopšte, vodio je Porto, Real Madrid, Inter i Chelsea, prije dolaska u United. Dobio je zadatak da klub sa Old Trafforda vrati na krov Engleske i Europe.

Pep Guardiola (Manchester City) – 294.000 funti (351.000 €)
Najplaćeniji trener u istoriji fudbala, Pep Guardiola, zarađuje vrtoglavih 351.500 eura nedjeljno, odnosno više od 18 miliona eura godišnje, po čemu je rame uz rame sa najplaćenijim igračima na svijetu. Sa Barcelonom je osvojio čak 14 trofeja za samo četiri godine, dok je sa Bayernom uzeo 7 za tri godine. Prije dolaska u City, dovođen je u vezu sa Unitedom i Chelseajom.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!