NaslovnicaVijestiPet razloga zašto Tottenham zaslužuje biti u TOP 4 ove sezone

Pet razloga zašto Tottenham zaslužuje biti u TOP 4 ove sezone

U svibnju 2014. godine, Mauricio Pochettino potpisao je sa Spursima petogodišnji ugovor. 19 mjeseci kasnije Pochettino je stvorio jednu odličnu momčad koja naporno radi kako bi ostvarila što bolje rezultate – ove sezone već 14 kola su bez poraza.

OIR_resizer

Iako više u momčadi nema Balea, Spursi bi ove sezone vrlo lako mogli završiti među četiri najbolje momčadi u ligi…

‘Smrt’ Chelseaja

Impresivni su Spursi ove sezone, oni bi se mogli ustaliti među četiri najbolje momčadi u ligi jer je Chelsea trenutno u donjem dijelu tablice i teško da se može vratiti u sam vrh.

Nakon 15 kola prošle sezone Chelsea je imao 15 bodova prednosti ispred Spursa; ove sezone Spursi imaju 11 bodova prednosti ispred Chelseaja. Za četveroplasiranim Manchester Unitedom Mourinhova momčad zaostaje ogromnih 14 bodova.

Čvrsta obrana

Prošle sezone Federico Fazio i Vlad Chiriches borili su se za poziciju stopera, dok je Jan Vertonghen bio konstantan. Daniel Levy prošlo ljeto odlučio je odriješiti kesu i kupiti pravog obrambenog igrač – Tobyja Alderwirelda za 15 milijuna funti, a od njegovog dolaska, Spursi su druga momčad u ligi sa najmanjim brojem primljenih pogodaka.

Suigrači iz reprezentacije Vertonghen i Alderwireld nisu propustili ni minute u Premier ligi ove sezone – taj dvojac iza sebe ima vjerojatno najboljeg vratara lige Huga Llorisa.

Preporod Dembelea

Moćni Belgijac prošle sezone je upisao samo 10 nastupa u Premier ligi, no ove sezone zajedno sa Allijem i Dierom dirigira sredinom terena.

28-godišnjak prosječno napravi četiri prekršaja po utakmici (drugi veznjak u ligi sa najvećim brojem prekršaja), no i u prosjeku ima 3,1 driblinga po utakmici (četvrti igrač po broju driblinga u Premier ligi). Njegova dimaničnost je vrlo bitna za Spurse.

Presing

Pochettino je jedan od onih trenera koji od svojih igrača u slučaju da izgube loptu traži da se u roku od pet sekundi vrate u obranu i vrate loptu u svoj posjed prije nego što se protivnici formiraju i organiziraju.

White Hart Lane

 

Prošle sezone Spursi su kod kuće osvojili samo dva boda više nego u gostima. Izgubili su šest od 19 utakmica na White Hart Laneu. Kako bilo, ove sezone klub iz sjevernog Londona je druga najbolja momčad kod kuće u ligi.

“U ovom trenutku, ne mislim da smo među četiri najbolje momčadi u ligi. Ali, težimo tome”, rekao je Erik Dier u listopadu ove godine za BBC Sport.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

 

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!