NaslovnicaVijestiPetr Čech iznenadio sve porukom nakon poraza protiv Brightona

Petr Čech iznenadio sve porukom nakon poraza protiv Brightona

Baš kad su svi pomislili da je ono najgore iza Arsenala, tim Arsenea Wengera je danas dokazao suprotno.

Čech oduševio navijače Arsenala

Nakon dva uzastopna poraza protiv Manchester Cityja, u kojima ‘Topnici’ nisu pokazali ni trunku želje za pobjedom, danas su pretpjeli i treći poraz u nizu i to na gostovanju kod desetoplasiranog Brighton & Hove Albiona.

[su_bbworld]

Domaćin je poveo već u sedmoj minuti golom Lewisa Dunka, a u 26. minuti za 2-0 pogodio je Glenn Murray. Ipak, dvije minute prije kraja poluvremena novi igrač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang je uspio smanjiti rezultat na 2-1 nakon asistencije Granita Xhake, ali rezultat se u drugom poluvremenu nije mijenjao.

Najviše kritika za svoj nastup danas je dobio gostujući golman Petr Čech, kojeg su mnogi navijači kluba iz sjevernog Londona okrivili za oba primljena gola, te smatraju kako više ne može braniti na vrhunskom nivou. On je i sam nakon utakmice, za razliku od ostalih suigrača, iznenadio sve priznavši kako je njegov današnji nastup neprihvatljiv.

Na svom službenom twitter profilu, 35-godišnjak je napisao: “Ukoliko želite pobijediti na gostovanju u najboljoj ligi na svijetu, onda vaš golman ne može primiti dva gola kakva sam ja primio danas, to jednostavno nije moguće. Tim je pokušao uzvratiti, ali šteta je već bila nanesena.”

[su_premierleague]

Glavna tema nakon današnjeg poraza, kao i u posljednjih nekoliko dana, je budućnost trenera Arsenala Arsenea Wengera, koji odbija napustiti klub unatoč tome što više nema podršku navijača. U intervjuu za Sky Sports nakon utakmice on je rekao: “Moram reći mi je prvi put da mi se ovo dešava u karijeri. Nije lako, ali imam dovoljno iskustva i želje da preokrenem stvari. Moramo se držati zajedno i fokusirati, nemamo drugo rješenje.”

Na pitanje da li planira podnijeti ostavku, francuski stručnjak je dodao: “Ovo su uvijek pitanja koja dobijate kada ste u situaciji u kojoj se mi nalazimo. Radim svoj posao, donosim odluke za koje mislim da su prave za tim i to je to.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!