NaslovnicaVijestiPetr Čech otkrio šta želi raditi nakon što završi karijeru

Petr Čech otkrio šta želi raditi nakon što završi karijeru

Golman Arsenala Petr Čech otkrio je da se želi uputiti u trenerske vode nakon što završi igračku karijeru.

petr čech

33-godišnjak je osvojio četiri ligaške titule, kao i Ligu prvaka u 11 provedenih godina u Chelseaju, a sada je dio Arsene Wengerove momčadi koja je na dobrom putu da osvoji prvu titulu prvaka Premier lige nakon 12 godina čekanja.

Čech inzistira da neće žuriti sa odlaskom u mirovinu, a nada se da će ostati u Arsenalu još tri sezone.

“Volio bih biti trener, da organizujem sve na treninzima i da vidim da li bi moja filozofija koju bih prenosio igračima bila uspješna”, rekao je češki reprezentativac za Canal+.

“Znam da bih mogao biti trener golmana, ali osjećam da bih bolje obavljao funkciju običnog trenera. Nadam se da ću još barem tri godine nastupati na najvišoj razini u onome u čemu stvarno uživam raditi.”

Petr Čech je ove sezone skupio ukupno 32 nastupa u dresu Arsenala u svim takmičenjima, a u klub je stigao prošlog ljeta za 10-ak miliona funti iz Chelseaja. U timu iz zapadnog Londona je odigrao ukupno 11 sezona, te skupio preko 450 nastupa.

Arsenal se trenutno nalazi na trećoj poziciji u engleskoj Premier ligi sa 51 osvojenim bodom iz 26 odigranih utakmica. Ispred njih je veliki gradski rival Tottenham koji ima isti broj bodova, ali i bolju gol razliku. Lider Leicester nakon 27 odigranih utakmica ima 56 bodova.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!