NaslovnicaVijestiPetr Čech proglašen igračem mjeseca u Arsenalu

Petr Čech proglašen igračem mjeseca u Arsenalu

Iz Arsenala su putem službenog twitter računa objavili da je Petr Čech proglašen igračem proteklog mjeseca.

petr čech

Topnici su imali težak raspored u januaru u Premier ligi, pobijedili su samo u jednoj od četiri odigrane utakmice, i značajno sebi otežali borbu za titulu prvaka, ali su uspjeli proći u peto kolo FA Kupa, pobijedivši Sunderland i Burnley. Potpuno neočekivano, u tim utakmicama se najviše istakao njihov golman, Petr Čech, koji ih je nebrojeno puta spasio.

33-godišnjak je sačuvao svoju mrežu netaknutom u dvije od četiri utakmice u ligi, te tako pomogao timu da osvari pobjedu protiv Newcastle Uniteda (1-0), te u remiju 0-0 protiv Stoke Cityja. Ipak, nije uspio zaustaviti i Liverpool, koji je postigao kasni pogodak u remiju 3-3 na Anfieldu. U četvrtoj utakmici protiv Chelseaja također nije uspio sačuvati mrežu netaknutom, ali se istakao sa par sjajnih odbrana, rezultat je na kraju bio 0-1.

Čech, koji zarađuje 100,000 funti tjedno, otkako se preselio u sjeverni dio Londona brani zaista sjajno. Na deset utakmica u ligi nije uspio primiti gol, a u ukupno 23 odigrane utakmice bilježi 2,48 obrana po utakmici, što je približno 90% uspješnih obrana.

Sa samo tri osvojena boda u mjesecu iza nas, Arsenal je napravio zaostatak od tri boda za vodećim Leicester Cityjem, koji ima 47 bodova, dok je Manchester City izjednačen sa “Topnicima” i ima također 44 boda.

Večeras klub iz sjevernog Londona na Emiratesu igra protiv Southamptona, koji ih je iznenađujuče savladao rezultatom 4-0 u prvoj odigranoj utakmici, koja se igrala na popularni Boxing Day. Sveci su u dobroj formi, ali pobjeda Wengerovog tima bi ih vratila na vrh tabele, ukoliko im i rezultati Leicestera i Manchester Cityja budu išli u korist.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!