NaslovnicaVijestiPhilippe Coutinho želi portugalski pasoš/putovnicu, a evo i zašto!

Philippe Coutinho želi portugalski pasoš/putovnicu, a evo i zašto!

Kako su jučer objavili španjolski mediji, novo pojačanje Barcelone Philippe Coutinho planira podnijeti zahtjev za portugalski pasoš/putovnicu, a razlog je i više nego zanimljiv.

Coutinho želi portugalski pasoš

Brazilski reprezentativac je na Camp Nou stigao iz Liverpoola prošlog mjeseca u transferu vrijednom čak 160 miliona eura, te je tako, kako priznaje, ostvario svoj san i ambiciju. Otkako je stigao, nije posebno impresionirao u za sada odigranih šest utakmica u dresu katalonskog kluba.

Ipak, uspio je postići prvi gol za klub u pretprošloj utakmici protiv Valencije, kada je Barcelona na gostovanju na Mestalli slavila rezultatom 2-0, te tako ukupnim rezultatom 3-0 prošla u finale Kupa Kralja, gdje će igrati protiv Seville.

Pored Coutinha, u Blaugranu je u zimskom prelaznom roku stigao i kolumbijski defanzivac Yerry Mina, koji je koštao 12 miliona eura. Prema svemu sudeći, čelnici kluba ne namjeravaju stati na tome, te imaju plan dovesti još jednog južnoameričkog igrača, koji bi mogao koštati i do 50 miliona eura. Navodno, trener Katalonaca Ernesto Valverde pod svaku cijenu u klubu želi vidjeti mladog talentiranog brazilskog veznjaka Arthura Mela, koji trenutno nastupa za Gremio.

Međutim, ono što bi predstavljalo problem u potencijalnom transferu Arthura je broj neeuropskih igrača koje španjolski klubovi mogu registrovati. Naime, u Španjolskoj klubovi mogu registrovati samo tri igrača koja nemaju europski pasoš/putovnicu, a Barcelona je već dostigla taj limit, s obzirom da je prošlog ljeta u klub stigao i Paulinho.

[su_no1forfootball]

Ipak, ako Coutinho uspije dobiti portugalski pasoš, s obzirom da mu je supruga iz Portugala, to bi oslobodilo jedno mjesto, te bi Arthur bez problema mogao biti registrovan već sljedećeg ljeta, navodi se u izvješću Mundo Deprotiva. Philippe Coutinho je u intervjuu za španjolske novine rekao: “Da, mogu dobiti državljanstvo preko moje supruge.”

Ovo nije prvi put da Barcelona na ovaj način pokušava osloboditi mjesto za neeuropske igrače u timu. Luis Suarez je također ranije u karijeri dobio talijanski pasoš preko svoje supruge Sofije Balbi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!