NaslovnicaVijestiPierre-Emerick Aubameyang poslao poruku suigračima pred utakmicu protiv Manchester Cityja

Pierre-Emerick Aubameyang poslao poruku suigračima pred utakmicu protiv Manchester Cityja

Napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang poslao je zanimljivu poruku suigračima pred njihovu večerašnju utakmicu protiv trenutno vodećeg tima u Premier ligi, Manchester Cityja.

Aubameyang poslao poruku suigračima

‘Topnici’ su u nedjelju poraženi upravo protiv Guardiolinog tima u finalu Liga Kupa visokim rezultatom 3-0, na kojoj su golove postizali Sergio Aguero, Vincent Kompany i David Silva, nakon čega su postali glavna meta brojnih kritičara, što je ponovo pokrenulo špekulacije o budućnosti Arsenea Wengera.

[su_bbworld]

Francuski stručnjak je ove zime odlučio dovesti bivšu zvijezdu Borussije Dortmund za cifru od čak 64 miliona eura, nakon što je Emirates stadion napustio Alexis Sanchez, koji je u direktnoj razmjeni za Henrikha Mkhitaryana otišao u Manchester United.

U intervjuu za Sky Sports, gabonski reprezentativac je govorio o tome kako se prilagođava na novu sredinu, te je poslao poruku suigračima da daju sve od sebe večeras za Arsenea Wengera.

“Mislim da je ovo težak trenutak, ali igrali smo protiv velikih timova i moramo biti ujedinjeni, nastaviti dalje, raditi naporno. Trebamo slijediti ovaj put”, rekao je 28-godišnji napadač, te dodao: “Arsene Wenger je izvrstan trener, to znaju svi. Trenutno nije dobar trenutak, ali moramo dati sve od sebe kako bismo mu pokazali da igramo za njega.”

[su_premierleague]

Od dolaska u klub iz sjevernog Londona, Aubameyang je ukupno odigrao 3 utakmice, te postigao jedan gol. Njegovom novom timu ne ide sve po planu ni ove sezone. Nalaze se na razočaravajućem šestom mjestu sa 45 osvojenih bodova iz 27 odigranih utakmica, te za četvrtim mjestom, koje vodi u Ligu prvaka, zaostaju čak deset bodova. Prije nekoliko dana se pojavila informacija kako je Wenger održao sastanak sa igračima, te im poručio da, ukoliko ne osiguraju učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone, mnogi od njih će napustiti klub sljedećeg ljeta.

Sličnu poruku kao Aubameyang poslao je i Henrikh Mkhitaryan: “Nije najbolje vrijeme za klub, ali mi smo tu da pomognemo, da damo sve od sebe i vratimo Arsenal na razinu na kojoj je bio prije. Znam da neće biti lako, ali ćemo pokušati. Zadovoljstvo je raditi s Wengerom. Zna puno o nogometu, daje dosta dobrih savjeta i vrlo sam sretan što sam ovdje.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!