NaslovnicaVijestiPique iznio zanimljivu usporedbu Fergusona i Guardiole!

Pique iznio zanimljivu usporedbu Fergusona i Guardiole!

Defanzivac Barcelone i reprezentacije Španije, Gerard Pique, usporedio je bivšeg trenera katalonskog kluba Pepa Guardiolu sa legendom Manchester Uniteda Sir Alexom Fergusonom.

Pique iznio zanimljivu usporedbu Fergusona i Guardiole!

Guardiola će od sljedeće sezone preuzeti ekipu Manchester Cityja, te će po prvi put osjetiti kako je to biti trener u najjačoj ligi na svijetu, engleskom Premiershipu. U intervjuu za britansku BT Sport televiziju, Pique je bio upitan da usporedi ova dva trenera s kojima je sarađivao u prošlosti.

Španski reprezentativac je jedan od rijetkih igrača koji je imao čast da u svojoj karijeri radi sa ova dva menadžera koji važe za jedne od najboljih u svijetu fudbala. Iako nije želio da otkrije ko je za njega bolji, na kraju je dao zanimljiv komentar.

“Kada sam ja došao u United Ferguson je već bio 20 godina trener u klubu, dok je sa Pepom bilo suprotno, on je te bio vrlo mlad i na početku trenerske karijere u Barceloni. Fergie se više fokusirao na stvari oko ekipe i kluba, dok je treninge većinom vodio njegov asistent Carlos Queiroz. Pep učestvuje aktivno u treninzima i svaki dan pokušava da unese nešto novo u tim”, rekao je Pique.

[su_bet365_live_koeficijenti]

On je dodao da su obojica fantastični treneri i da su imali veliki utjecaj na njegovu karijeru, ali da mu je više bliži Guardiola sa kojim je ostvario neke od najboljih rezultata u svojoj karijeri.

Ovaj 29-godišnjak je postao jedan od ključnih igrača od dolaska u Barcelonu, osvojio tri naslova Lige prvaka, pet titula u Primera ligi, tri Kupa kralja i tri Svjetska klupska prvenstva, a većinu tih uspjeha je ostavrio pod trenerskom palicom Pepa Guardiole.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!