NaslovnicaVijestiPitamo vas: Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo?

Pitamo vas: Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo?

Pitanje koje je u posljednjoj deceniji u svijetu nogomete vjerojatno najviše puta izgovoreno: “Tko je bolji – Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo?”. Na ovo pitanje vjerojatno nikada nećemo dobiti odgovor, a jedino što nam je preostalo jeste vršiti usporedbe uz pomoć statističkih podataka i osvojenih trofeja/indivudualnih nagrada. Svakako, trebamo biti sretni jer živimo u vrijeme kada ova dva majstora igraju na nogometnim terenima, a u nastavku teksta ćemo ih pokušati (koliko-toliko) uporediti. Pitamo vas – tko je bolji?

pitamo vas

29-godišnji Lionel Messi od 2004. godine nastupa za Barcelonu, dok 32-godišnji portugalski napadač od 2009. godine u Real Madridu. Ove sezone Messi je postigao 39 pogodaka u 38 nastupa i zabilježio 13 asistencija. Ronaldo je 26 pogodaka postigao u 34 nastupa i pritom dodao 10 asistencija.

Ronaldo je u Real Madrid došao iz Manchester Uniteda 2009. godine i od tada u 382 nastupa za ‘kraljevski klub’ postigao 290 pogodaka i upisao 109 asistencija. Sa druge strane, od dolaska Messija u Barçu argentinski nogometaš je u 409 nastupa postigao 412 pogodaka uz 155 asistencija.

Što se tiče statistike u Primeri, Messi ima 281 pogodak uz 263 nastupa, dok Portugalac ima 279 pogodaka u 258 nastupa.

Što se tiče osvojenih trofeja, Messi je sa Barçom osvojio četiri puta Ligu prvaka, osam puta španjolsko prvenstvo i četiri puta Kup kralja. Od individualnih nagrada, argentinski nogometaš je pet puta osvajao Zlatnu loptu i tri puta izabran za najboljeg igrača u Europi u kalendarskoj godini.

Ronaldo je Ligu prvaka osvajao tri puta (dva puta sa Realom, jednom sa Unitedom), tri puta Premiership, jednom španjolsko prvenstvo, dvaput Kup kralja. Od individualnih priznanja tu su četiri Zlatne lopte i tri puta najbolji igrač Europe.

Pitamo vas, tko je bolji? U anketi ispod glasajte.

 

Tko je bolji – Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo?

Lionel Messi
Cristiano Ronaldo

free poll maker

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!