NaslovnicaVijestiPjanić postaje najskuplji igrač na Balkanu

Pjanić postaje najskuplji igrač na Balkanu

Pjanić postaje najskuplji igrač na Balkanu. Nakon što se pojavio interes Real Madrid i Barcelone za našeg sjajnog veznjaka, Vučica je odmah odredila cijenu. Navodno prema italijanskom listu Corriere dello Sport Roma ga neće dati ispod 40 miliona eura, a ukoliko bude nastavio pružati sjajne partije onda će njegova cijena sasvim sigurno porasti.

Pjanić postaje najskuplji igrač

Ako je ovo tačno, to znači da će Pjanić postati najskuplji fudbaler na Balkanu. Za sad je to bio Edin Džeko koji je bio prodan Manchester Cityju za 37 miliona eura.

Miralem Pjanić (rođen 2. aprila 1990. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina) je bosanskohercegovački fudbaler i član bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije. Trenutno nastupa za A.S. Romu.

Početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu sa porodicom je izbjegao u Luksemburg. Miralemov otac Fahrudin bio je golman FK Jedinstva iz Brčkog, te FK Drine iz Zvornika. Ime majke mu je Fatima, te ima brata Mirzu i sestru Eminu.

Nogometnu karijeru počeo je u omladinskom pogonu kluba Schifflange 95 iz Luksemburga. 2004. godine prelazi u omladinski pogon franscuskog FC Metza, za koje je 2007. godine potpisao svoj prvi profesionalni ugovor.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

U Francuskoj prvoj ligi debitovao je 17. augusta 2007. godine na utakmici između FC Metza i PSG-a. Već poslije treće odigrane utakmice u koju je ušao sa klupe, ukazuje mu se puno povjerenje i tako postaje standardan igrač. Svojim sjajnim nastupima počeo je privlačiti pažnju velikih evropskih klubova, te ubrzo prelazi u Olympique Lyon.

6. juna 2008. godine za 8 miliona eura prelazi u Lyon.. Svoj prvi gol za Lyon postigao je u utakmici doigravanja za Ligu prvaka protiv Anderlechta u visokoj pobjedi od 5-1. Samo nekoliko dana kasnije postiže svoj prvi gol za Lyon u prvoj ligi Francuske na utakmici protiv Auxerrea. Međutim, sigurno jedan od najvažnijih golova u njegovoj karijeri je onaj naSantiago Bernabeu protiv Real Madrida, kada je postigao izjednačujući gol za 1-1, što je njegovom timu bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!