NaslovnicaVijestiPjanić: U Madridu moramo odigrati savršenu utakmicu!

Pjanić: U Madridu moramo odigrati savršenu utakmicu!

U revanš susretu osmine finala Lige prvaka, ekipa Rome gostuje sutra na Santiago Bernabeu Real Madridu. S obzirom da je klub iz Madrida slavio pobjedu u prvoj utakmici u Rimu rezultatom 2:0, jasno je da će rimskoj Vučici biti potrebno pravo malo čudo kako bi se domogli četvrtine finala.

BARCELONA, SPAIN - NOVEMBER 23: Player of AS Roma Miralem Pjanic attends a press conference on November 23, 2015 in Barcelona, Spain. (Photo by Luciano Rossi/AS Roma via Getty Images)

Ekipa Rome igra sjajno u posljednje vrijeme i vezali su sedam uzastopnih pobjeda u italijanskoj Seriji A. Dolazak Luciana Spallettija na klupu umjesto Rudija Garcije je preporodio ekipu, igra Vučice se umnogome poboljšala, njeni napadači su dosta efikasni, i što je najvažnije, vratila se dobra atmosfera u svlačionicu.

Jedan od najboljih igrača Rome ove sezone i glavni organizator njihove igre na sredini terena Miralem Pjanić, optimističan je pred revanš u Madridu, naglasivši da cijela momčad mora da odigra savršenu utakmicu bez greške ukoliko žele da prođu u narednu rundu takmičenja.

“Idemo u Madrid da pokušamo nešto napraviti. Znamo da će biti teško, ali daćemo sve od sebe. Pokušali smo da postignemo makar jedan gol u prvoj utakmici, ali stvari su bile komplikovane. Sada moramo da odigramo savršeno i pokušamo da ih ugrozimo kad god se ukaže prilika”, izjavio je bosanskohercegovački reprezntativac za italijanske medije.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

“Sjajno se osjećam, kao i ostatak ekipe. Svi znamo šta moramo da uradimo. Uvijek imamo slobodnog saigrača kome možemo da dodamo loptu i to pokazuje našu samouvjerenost na terenu”, dodao je Miralem Pjanić.

Romi ne ide u prilog činjenica da je kraljevski klub pobjedio u 28 od posljednje 33 utakmice na domaćem terenu u Ligi šampiona, a posljednji put je Real izgubio sa dva gola razlike u polufinalu od Barcelone, u sezoni 2010/11. Također, Madriđani su uz Barcelonu jedni neporaženi klub u ovoj sezoni u Lige prvaka.

Utakmica je na rasporedu sutra sa početkom od 20 sati i 45 minuta na Santiago Bernabeu u Madridu i sigurno da nas očekuje fantastična fudbalska predstava.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!