NaslovnicaVijestiPobjedniku Lige prvaka trofej neće biti dodjeljen na tribini

Pobjedniku Lige prvaka trofej neće biti dodjeljen na tribini

Pobjedniku Lige prvaka trofej neće biti dodjeljen na tribini! U finalu Lige prvaka i Europske lige očekuje nas novost, koja će obradovati mnoge. Naime, trofej pobjedniku neće više biti dodjeljivan na tribini kako je to bio običaj zadnjih godina, nego se ceremonija ponovo vraća na nogometni teren.

Pobjedniku Lige prvaka trofej neće biti dodjeljen na tribini

Pobjednike Lige prvaka i Europa lige u finalu očekuje jedna novost. Na službenoj stranici UEFA-e objavljeno je da će pehar pobjedniku biti dodjeljen na zelenoj površini, kako je to bio običaj prije desetak godina. Predsjednik UEFA-e, Slovenac, Aleksandar Čeferin, na taj način želi odati poštovanje igračima i njihovom uspjehu.

[su_bet365_live_koeficijenti]

“Teren je pozornica za igrače, tako da je apsolutno primjerno da oni svoje uspjehe proslave na terenu a ne na tribini, kako je bio običaj zadnjih nekoliko sezona. Logičan potez od čelnih ljudi je da dođu na teren i odaju počast igračima, dodijele im pehar i medalje, a ne obratno. Igrači će tako moći proslavljati trofej na terenu sa svojim saigračima, trenerima, porodicom a navijači će imati bolji pregled svega što se dešava prilikom proslave.” – objasnio je Aleksander Čeferin.

>> Benzema ponovo napao Valbuenu

Dodijela medalja i pehara na terenu će od sada postati praksa svih takmičenja koja se igraju pod okriljem UEFA-e. Zadnji put je pobjednik pehar na terenu dodijeljen u sezoni 2007/2008, kada je Manchester United u finalu slavio protiv Chelsea.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!