NaslovnicaVijestiPOCHETTINO KRITIKOVAO ZVIJEZDU: Evo koji igrač Tottenham Hotspura je kriv za poraz...

POCHETTINO KRITIKOVAO ZVIJEZDU: Evo koji igrač Tottenham Hotspura je kriv za poraz protiv Barcelone!

Trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino priznao je kako je greška Huga Llorisa već na samom početku jučerašnje utakmice protiv Barcelone uništila njihov dogovoreni plan igre.

Pochettino kritikovao Llorisa

Katalonci su poveli samo 92 sekunde nakon što je sudac označio početak susreta, kada je gol postigao Philippe Coutinho na asistenciju Jordija Albe.

[su_bet365_koeficijenti]

Naime, Lionel Messi je poslao sjajnu loptu između protivničke obrane prema Albi, nakon čega je Hugo Lloris potpuno nepotrebno istrčao sa gol linije, ali je Alba stigao prije njega do lopte i dodao ju do Coutinha, koji je poslao loptu u nečuvanu mrežu Tottenhamovog gola. Spursi su se tako već u samom startu našli u zaostaku, a na 0-2 je povećao Ivan Rakitić sjajnim golom sa velike udaljenosti u 28. minuti.

S tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a sedam minuta nakon početka drugog na 1-2 je smanjio Harry Kane na asistenciju Erika Lamele, da bi samo četiri minute kasnije gol za 1-3 postigao Lionel Messi. U 66. minuti Spursi su ponovo smanjili zaostatak golom Lamele, a u 90. minuti Messi je postigao svoj drugi gol na utakmici, te ukupno peti u ovosezonskoj Ligi prvaka, za konačnih 2-4.

Trener domaćina Mauricio Pochettino izjavio je kako je njegov plan propao samo dvije minute nakon početka utakmice. Rekao je: “Već iz svlačionice smo počeli sa zaostatkom od 0-1. Trebala nam je pobjeda, a plan nam je uništen već na početku utakmice. Teško je komentarisati prvo poluvrijeme, jer je timu trebalo vremena da se oporavi i da vrati samopouzdanje. Kada igrate na ovom nivou protiv Barcelone, ne možete dozvoliti sebi ovako nešto.”

Međutim, uprkos porazu, Argentinac je priznao kako je ponosan na svoje igrače: “Mislim da su moji igrači junaci, s obzirom da su igrali ovako protiv Barcelone nakon što smo primili gol nakon samo jedne minute. Borili su se protiv igrača kao što su Messi, Suarez, Coutinho i bili konkurentni u drugom poluvremenu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!