NaslovnicaVijestiPochettino: Moramo da promijenimo jednu stvar u Tottenhamu

Pochettino: Moramo da promijenimo jednu stvar u Tottenhamu

Mauricio Pochettino, menadžer Tottenhama, rekao je kako se mentalitet Spursa mora promijeniti.

Pochettino

Tottenham se kolo prije kraja Premier lige nalazi na drugom mjestu na tabeli, 10 bodova manje od šampiona Leicestera, te samo dva boda više od trećeplasiranog Arsenala. Spursi su remijem protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu u ponedjeljak ispali iz šampionske trke, a današnjim porazom od Southamptona, za leđima im je i tim Arsena Wengera.

Tottenhamova forma je u silaznoj putanji u poslednje vrijeme, pošto nisu pobijedili na poslednje tri utakmice. Loš niz krenuo je remijima protiv West Bromwich Albiona i Chelseaja, a produžio se današnjim porazom od Southamptona.

Pochettino kaže da Spursi treba da prestanu da se brinu o rezultatima drugih te da prije svega treba da vode računa o svojoj igri.

“Moramo početi da razmišljamo kao veliki klub, te da prestanemo gledati šta se dešava u tuđem dvorištu”, rekao je Pochettino.

“Još uvijek treba da naučimo mnogo toga, moramo nastaviti da napredujemo u narednoj sezoni.”

“Moramo promijeniti taj mentalitet, da budemo jaki i to treba da promijenimo da bismo bili veliki, veliki, veliki klub”, dodao je menadžer Tottenhama.

[su_sportingbet_premier_league]

U poslednjem kolu sezone, Tottenham će gostovati Newcastleu na St. James Parku, dok će Arsenal imati lak posao na Emiratesu protiv Aston Ville, koja je odavno zakoračila u Championship, tako da će ekipi Mauricia Pochettina biti potreban barem bod kako bi zadržali drugu poziciju. Bez obzira na rezultate završne runde Premiershipa, Spursi će naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige prvaka.

Arsenalu, koji je remizirao na Etihadu sa Manchester Cityjem, dovoljan je i bod protiv Aston Ville da obezbijedi treću poziciju, koja takođe vodi u grupnu fazu Lige prvaka.

Borbu za četvrto mjesto i playoff za Ligu prvaka vode gradski rivali Manchester City i Manchester United, koji ima dva boda manje od ‘Građana’, ali i utakmicu manje.

Poslednje, 38. kolo Premier lige biće odigrano u nedjelju, 15. maja.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!