NaslovnicaVijestiPochettino otkrio šta je Tottenhamu potrebno za Ligu prvaka

Pochettino otkrio šta je Tottenhamu potrebno za Ligu prvaka

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino rekao je da je potrebno dodatno ojačati tim za natjecanje u Ligi prvaka naredne sezone.

Pochettino

Tottenham je ove sezone bio blizu titule u Premier ligi, ali su u finišu poklekli u utrci s Leicesterom. Međutim, londonski tim će naredne sezone nastupati u najjačem klupskom natjecanju u Europi i Pochettino vjeruje da su timu potrebna kvalitetna pojačanja.

“Moramo unaprijedimo tim, to je jasno. Svi smo složni da treba da se pojačamo i napravimo dodatnu konkurenciju već postojećem timu. Potpuno je drugačije natjecati se u Ligi prvaka. Da bi klub bio konkurentan iu Ligi prvaka i u Premier ligi, potrebno je da napravimo ravnotežu i dovedemo kvalitetna pojačanja”, rekao je Pochettino za Sky Sport.

Tottenham trenutno zauzima drugo mjesto na tablici s 70 bodova, ima dva više od trećeplasiranog Arsenala, a u posljednjem kolu Premier lige gostovat će Newcastleu, koji je već ispao u Championship u nedjelju od 16 sati.

Pochettino je u Tottenham došao 2014. godine iz Southamptona i već u prvoj sezoni je vodio klub do petog mjesta na tablici Premier lige i finala Liga kupa. Ove sezone Tottenham je vodio veliku borbu s Leicesterom za titulu, ali je poklekao u finišu sezone.

[su_betfair_200eura]

Argentinac je, osim Tottenhama i Southamptona, u karijeri još vodio i Espanyol. Pochettino uživa veliko povjerenje od svojih igrača, a to je nedavno i izjavio defanzivac Spursa, Jan Vertonghen.

“Bitno je da Mauricio Pochettino ostane kako bi i dalje napredovali. Mislim da svako želi da ostane, i on to osjeća. Želimo da se borimo za njega i ova ekipa je najbolja stvar za njega, tako da se nadam da će ostati.”, dodao je Jan Vertonghen.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!